Datum objave: 01. Kolovoz 2016

Aktualni sat Stipe Petrine: Nije uspio srušiti kvorum, ali je optužio Kulušića i Županiju za nezakonite radnje

Šibenik News
Šibenik News

Nezavisna lista Stipe Petrine te vijećnici HNS-a i SDP-a nisu uspjeli u namjeri da sruše kvorumu 20. sjednice Županijske skupštine Šibensko - kninske županije održane danas u Gradskoj vijećnici u Šibeniku.

 

Nakon što je uspio prekinuti održavanje Sjednice u Drnišu zbog, kako je naveo Stipe Petrina, nezakonitog sazivanja, isto je pokušao u Šibeniku no pokušao je propao tek što su izašli kroz vrata. Tijekom održavanja Sjednice, vijećnicima SDSS-a, Petrina je dobacio da su se 'prodali za sto kuna' nakon što su ostali sjediti na svojim mjestima u trenutku pokušaja rušenja kvoruma.


Dvadeseta Sjednica počela je aktualnim satom na inzistiranje Petrine koji ju je otvorio pitanjem upućenim predsjedniku Županijske skupštine, ili kako ga je nazvao, bivšim predsjednikom, Nedjeljku Dujiću te djelatnicima Županije šibensko - kninskoj za koju je ustvrdio da još jedna u nizu 'institucija u raljama organiziranog kriminala'.


Veći dio akutalnog sata obilježilo je obračunavanje između Petrine i Dujića, te Petrine i vijećnika Ante Kulušića optuženog da je nezakonito pogodovao primoštenskom seoskom gospodarstvu 'Šarićevi dvori' s kojim je Općina Primošten u sporovima.

 

Petrina je htio znati je li Dujić provjerio navode o bušotinama i njihovim betoniranjem na području Unešića i je li poduzeo zakonske mjere u smjeru riješavanja problema.


- Izvršio sam prijavu Državnom odvjetništvu u Šibeniku. Naveo sam sve indicije i sva Vaša saznanja jer je zdravlje građana neupitno u odnosu na bilo koju stranačku pripadnost - odgovorio mu je Dujić, dok mu je župan Šibensko - kninski, Goran Pauk na insinuacije da Županija radi mimo zakona jasno i glasno kazao da je 'pomišao lončiće'.


Prema riječima Stipe Petrine, primoštenskom seoskom gospodarstvu proteklih godina Županija šibensko - kninska isplatila je poticaje u iznosu od 3.400,00 kuna iako je poslovni račun gospodarstva blokiran već 455 dana. Štoviše, seosko gospodarstvo dobilo je zeleno svjetlo za nastavak rada čak i nakon što je izgubilo sve preduvjete za zakonito djelovanje.


- Županija za to nema ovlasti već Ured državne uprave. Županija nema pravo utvrđivati ima li tko pravo poslovati ili ne. Materijalno - tehničke radnje ne propisuje Županija. Što se isplata poticaja tiče, provjerit ćemo što je isplaćeno i temeljem čega - objasnio je Pauk. 


Među prozvanima za nezakonite radnje našao se i HDZ-ov vijećnik, Ante Kulušić. Viječnik Petrina gotovo je privatizirao aktualni sat unutar čega je stigao optužiti Kulušića da je isplaćivao mito, da je uzeo 200 tisuća kuna iz HDZ-ovog 'Crnog fonda'.


'Ja ću svjedočiti da ako triba da je Kulušić potplaćivao da mu se Petrini šaraju plakati po Primoštenu', dio je poruke s mobitela Stipe Petrine koju je podijelio s kolegama vijećnicima, dodajući da je vidio kaznene prijave USKOKU koje je podnio Ante Kulušić. Petrina je najavio tužbu protiv Kulušića zbog lažnog prijavljivanja kazenenog djela.


- Ukoliko nađete ijedan dokaz da sam ja to radio, dakle samo jedan, ne dvadeset dokaza da sam podnio kaznenu prijavu i ja ću istu sekundu podnijeti ostavku na mjesto vijećnika - poručio mu je Kulušić. 

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti