Datum objave: 25. Srpanj 2016

Četrdeset mladih iseljenika stiglo u Šibenik upoznati se s domovinom djedova

Šibenik News
Šibenik News

Četrdeset mladih hrvatskih iseljenika iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Hrvatske, Irske, Južne Afrike, Mađarske, Makedonije, Paragvaja, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije stigli su u Šibenik, gdje će upoznati bogato prirodno i kulturnopovijesno nasljeđe Republike Hrvatske, aktivno sudjelovati u programima šibenskih tvrđava i u arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum u Nacionalnom parku „Krka“.

 

Ovaj posjet mladih iseljenika, koji će trajati od 24. srpnja do 13. kolovoza, organiziran je, prema programu rada Hrvatske matice iseljenika za 2016. godinu, u sklopu projekta Eco Heritage Task Force 2016, u kojem sudjeluju mladi iz hrvatskog iseljeništva (iznad osamnaest godina).

 

Mladi hrvatski iseljenici došli su u pratnji terenskih voditelja, predavača hrvatskoga jezika, voditelja medijske radionice i voditelja dramsko-filmske radionice koje će se svakodnevno održavati u večernjim satima.

 

Bogat plan boravka i rada mladih hrvatskih iseljenika obuhvaća upoznavanje Šibenika i šibenskih tvrđava te izlete u Knin, Trogir i Split. U NP „Krka“ mladi će iseljenici sudjelovati u arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum i na poslovima održavanja dijela pješačkih staza na lokalitetu Roški Slap.

 

Hrvatska matica iseljenika organizira prijevoz mladih iseljenika iz Zagreba do Šibenika i natrag i osigurava honorare za voditelje i predavače i promidžbeni materijal. Nacionalni park „Krka“ financirat će prehranu za sudionike (doručak, ručak i večeru), dok se Grad Šibenik obvezao da će im organizirati smještaj u Studentskome domu u Šibeniku. U projekt su se uključile i turističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, koje će osigurati apartman za glavnog voditelja i profesora i organizirati izlete.
 

Iz kategorije: Vijesti