Datum objave: 20. Srpanj 2016

FOTO: SDP-ovka Jakšić zgrožena otpadom u povijesnoj jezgri koji se skuplja vikendnom na ulici

Šibenik News
Šibenik News

Anita Jakšić, SDP-ova zastupnica u Gradskom vijeću grada Šibenika skrenula je pozornost na izgleda povijesne jezgre Krešimirovog grada tijekom vikenda (16. i 17. srpnja) i fotografije koje je poslala medijima nisu nimalo nalik razglednicama koje mame uzdahe.

 

- Nije mi jasno da ni direktor Gradske čistoće ni gradonačelnik nisu mogli predvidjeti povećani broj turista, povećano odlaganje otpada, povećati broj kanti za odlaganje otpada i aktivirati dodatnu radnu snagu, a radne snage, znamo, ima - komentirala je SDP-ova vijećnica, koju je zanimalo i to biraju li se ljudi na mjesta direktora gradskih tvrtki po načelu stranačke pripadnosti ili postojeće stručnosti.

 

Odgovor je dobila od Novice Ljubičića, bivšeg pročelnika Ureda župana šibensko - kninskog, donedavnog HDZ-ovog vijećnika u Gradskom vijeću te sadašnjeg direktora Gradske Čistoće d.o.o. koji joj je kazao da prema svom poslu osjeća veliku strast te da je bio prisutan u nekoliko navrata kada su djelatnici njegove tvrtke kupili otpad s pojedinih lokacija.

 

Dio problema, prema Ljubičiću, su i stanovnici grada. - Svi snosimo dio odgovornosti i moramo paziti. Znamo da imamo pet komunalnih redara koji nemaju sto pari očiju - upozornio je Novica, dodajući da manje kante za prikupljanje otpada poput kutija cigareta nisu predviđene za odlaganje kućnog otpada.

 

 

Donosi: Snježana Klarić

 

 

Iz kategorije: Vijesti