Datum objave: 24. Lipanj 2016

Prema Institutu za javne financije: Gradu Šibeniku čista petica za otvorenost proračuna

Šibenik News
Šibenik News

Prema istraživanju Instituta za javne financije, Grad Šibenik ocijenjen je najvišom ocjenom - peticom - za otvorenost proračuna, te je time svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj i to baš u vrijeme kada se u političkim krugovima, uglavnom na relaciji vladajućeg HDZ-a i opozicijskog SDP-a vode polemike o financijskom stanju Grada Šibenika potaknute nagađanjima o novom zaduženju gradske tvrtke Gradski parking d.o.o. za potrebe izgradnje podzemne garaže i uređenja trga Poljana.

 

- Trasparentnost u radu trebao bi biti naš standard, svojevrstan kodeks ponašanja u upravljanju sustavima za što smo, od građana, dobili mandat. Ponosan sam što smo ocijenjeni najvišom ocjenom i što je Šibenik u ovom segmentu među najboljima u Hrvatskoj - kazao je u priopćenju gradonačelnik Željko Burić.

 

Spomenuta transparentnost ili otvorenost proračuna znači da su građani u mogućnosti dobiti odgovore na sva pitanja vezana za gradski proračun koji i sami pune. 

 

- Mi u šibenskoj Gradskoj upravi komuniciramo sve što radimo iznimno transparentno, a kada su financije u pitanju, to je, mišljenja sam, posebice važno. Pored činjenice da objavljujemo sve proračunske dokumente, izdajemo i posebnu knjižicu Proračun u malom i uistinu ne želimo samo zadovoljiti formu, već i pozvati sugrađane da se uključe u proces izrade, donošenja i izvršenja proračuna - naglasio je gradonačelnik Burić.

O šibenskoj transparentnosti http://www.ijf.hr/transparentnost/gradovi/
 

 

Iz kategorije: Vijesti