Datum objave: 16. Lipanj 2016

Program obilježavanja 25. obljetnice ustroja legendarne 113. brigade

Šibenik News
Šibenik News

Udruge branitelja Šibensko - kninske županije proizašle iz Domovinskog rata u petak, 17. lipnja, obilježavaju 25. obljetnicu legendarne 113. brigade Hrvatske vojske.  Uz njih, u organizaciji programa stoje HVIDRA, UDVDR, Grad Šibenik, Županija šibensko - kninska te udruge roditelja i udovica poginulih branitelja. 

 

Svečani program obilježavanja ustroja legendarne 113. brigade počinje u 9 sati polaganjem vijenaca kod spomenika palim braniteljima na Baldekinu, u Šibeniku, a nastavlja se u 9.30 sati kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj. Sveta misa održat će se u kaplici u vojarni Bribirskih knezova. 

 

 

- Obilježit ćemo dostojanstveno kako to zaslužuje legendarna 113.  brigada. Protokol je uobičajen, a svi koji osjećaju potrebu bit će tamo - kazao je Mladenko Spahija

 

Nakon svete mise biti će održana svečana akademija u kojoj ćemo se prisjetiti slavnog puta 113. br. HV uz prigodan kulturni program i obraćanje uzvanika. Ujedno će biti i prezentirana prigodna dopisnica i žig 113. brigade napravljeni u suradnji s Filatelističkim društvom Šibenik. Nakon toga uslijedit će zajedničko druženje u prostorijama Katoličke škole.

 

U popodnevnim satima biti će održan "Kup 113. br.HV u boćanju" u Boćarskom domu na Bribirskim knezovima. NastupitI će 8 veteranskih ekipa, pored domaćina 113. br. ekipe su: ekipa 15. dp. Petar Krešimir IV, ekipa MUP-a, legendarne 4. gardijske brigade, 7. gardijske brigade, 204. Vukovarske brigade, veterani grada Splita i veterani grada Zadra.

 

Iz kategorije: Vijesti