Datum objave: 09. Lipanj 2016

Baranović: Podzemnu garažu privatnom investitoru, Grad nek' gradi škole

Šibenik News
Šibenik News

Petar Baranović, gradski vijećnik i član Narodne stranke - Reformisti, dan nakon održavanja Gradskog vijeća grada Šibenika imao je još što za reći na temu trentačno goruće (političke) teme u Šibeniku - gradnja podzemne garaže ispod središnjeg gradskog trga - Poljane. 

 

- Nažalost jučer smo svjedočili jednom načinu političkog funkcioniranja kako na nacionalnoj razini tako i na lokalnoj u kojem konfrontacija dvaju najvećih stranki ne donosi ništa dobro - osvrnuo se Baranović na odnos HDZ-a i SDP-a, dok  se Reformisti, barem u Šibeniku, nalaze u zlatnoj sredini.

 

Naime, dok je HDZ na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem za apsolutnu gradnju podzemne garaže bez obzira na posljedice, SDP ne želi ni čuti za gradnju, a Reformisti podržavaju gradnju iste, ali ne po svaku cijenu.

 

Na jučer održanom Gradskom vijeću grada Šibenika, učinjen je prvi pravni korak u realizaciji projekta izgradnje podzemne garaže u središtu grada. Gradonačelniku Buriću dano je zeleno svjetlo da potpiše ugovor prema kojemu nositelj izgranje postaje Gradski parking d.o.o. 

 

- Apeliram na gradonačelnika da pokuša financijsku konstrukciju, odnosno financijsko opterećenje gradnje te garaže koja je od javnog interesa prebaciti na partnere, da to pokuša ostvariti kroz koncesijski model koji bi definirao uvjete korištenja garaže od strane eventualnih investitora da pokuša zaštititi interes grada i građana. Upozoravam da je kreditno opterećenje koje je Grad stavio na svoje pleće u ovom mandatu vrlo veliko i da već na ovoj razini smanjuje investitcijski potencijal Grada na minimum - kazao je Baranović, dodajući da je jasno kako će kredit digniti Gradski parking, ali jamstvo vraćanja dignutog krenita dat će Grad Šibenik.

 

Sve to bit će, naglašava gradski vijećnik, pogubno za funkcioniranje grada narednih godina, tim više što, prema Baranoviću, Grad ima prioritetnije investicije koje, pak, nisu od velikog interesa privatnih investitora za razliku od Poljane.

 

Riječ je o obnovi ili kompletnoj izgradnji osnovnih škola u Vrpolju i Ražinama, od kojih je prva izgrađena davnih tridesetih godina prošlog stoljeća. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti