Datum objave: 31. Svibanj 2016

Prvi rezultati projekta Disco Gimnazije:plaže na Martinskoj spremne za novo ljeto

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem iz redova Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u ponedjeljak, 30. svibnja, oduševio je brojne Šibenčane informacijom da su uredili plaže na Martinskoj. 

 

Riječ je o radovima u vrijednosti 33 tisuće kuna s PDV-om koje je, kako navode na službenoj internetskoj stranici Grada, izvela tvrtka Kulaš company no ono što nisu napisali je da godinama zapušteno, nekoć omiljeno gradsko kupalište nisu odlučili obnoviti sami od sebe već ih je na taj pothvat uputila Udruga Disco Gimnazija kada je Grad odlučio pružiti financijsku i infrastrukturnu podršku projektu 'LjeTUj na Martinskoj'.

 

Riječ je o projektu koji za cilj ima revitalizirati Martinsku, vratiti joj stari sjaj, a program koji planiraju jedan je od najjačih koji u gradu trenutačno postoji kada je u pitanju glazbeno - kulturna ponuda u predstojećoj ljetnoj sezoni na tlu Krešimirovog grada. 

 

Morske radosti na staroj Martinskoj upotpunit će filmskim, glazbenim i radioničkim programom, a da je riječ o projektu koji je naišao na oduševljenje brojnih Šibenčana, čak i onih koji više ne stanuju u rodnom gradu, potvrđuje činjenica da se uplaćuju donacije iz inozemstva te da mladih ljudi koji se nikad nisu vozili u nekoj od pinica s bakom Slavicom, konkretno studenti u Zagrebu okupljeni oko Kluba Šibenčana organiziraju dvodnevno događanje u sklopu kojeg će prikupljati donacije koje će, pak, uplatiti na račun Udruge za potrebe realizacije projekta 'LjeTUj na Martinskoj'.

 

-Inicijativa je potekla od Disco Gimnazije jer će oni tamo raditi projekt koji će trajati tjedan dana i s njima smo dogovorili da ćemo urediti plaže, dovesti struju - kazao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnost Grada Šibenika, Miroslav Lucić, dodajući da su plaže na Martinskoj očistili od 50 kubika otpada.

 

Taj je otpad uredno zbrinut na Bikarcu, a plaže su nasute šljunkom. Upitan zašto nam iz Udruge Disco Gimnazija nisu znali ništa reći o čišćenju plaža, Lucić nam je u telefonskom razgovoru kazao, citiramo, kako oni ne moraju sve njima govoriti. 

 

Inače, suradnja podrazumijeva pravodobno informiranje svih uključenih u projekt, bilo koji. 

 

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

Iz kategorije: Vijesti