Datum objave: 27. Svibanj 2016

Petar Baranović: Privatni investitor rješenje je izgradnje podzemne garaže ispod Poljane

Šibenik News
Šibenik News

U raspravu oko izgradnje podzemne garaže ispod Poljane u Šibeniku, između, uglavnom, gradonačelnika Željka Burića i SDP-ovca Franka Vidovića, uključio se i član Narodne stranke - Reformisti i gradski vijećnik Petar Baranović koji polemiku naziva paradom političke sujete koje ostavlja dojam političe demecije od koje, navodi, očito pate i Burić i Vidović.

 

Baranović kaže kako je 2010. godine Vidović branio gradnju podzemne garaže ispod gradskog trga, Burić ju je napadao, šest godina kasnije, situacija je obrnuta. Također, obje političke opcije koje su već ušle u predizbornu kampanju za gradsku vlast naredne godine, imaju pravo po pitanju pojedinih stavova.


Tako, Baranović stoji uz SDP i nekadašnjeg kolegu iz gradske vlasti, Vidovića koji tvrdi da podzemnu garažu ne treba graditi po svaku cijenu niti je Gradski parking d.o.o. kao nositelj izgradnje parkirališta na tri etaže idealno rješenje.

 

- Novi kredit koji bi digao Gradski parking bio još jedan lom, veliki kredi bi ga financijski polomio i tu je stručni savjet SDP-a u pravu. Mogu se složiti i s Burićem koji tvrdi da gradu trebaju garaža i nova parkirališna mjesta. Vrijeme je da se ukloni nužna improvizacija parkiranja na Poljani koja nakaradna za turistički imidž grada - kazao je Baranović.

 

Šibenski Reformist kao jedno od rješenja pitanja izgradnje parkirališta ispod središnjeg gradskog trga vidi u privatnom investitoru do kojeg bi se došlo raspisivanjem javnog natječaja, a s čijom bi se investicijom izbjeglo novo kreditno zaduživanje Gradskog parkinga što je velika prijetnja i gradskom parkingu, a podizanje kredita Baranović je opisao kao uvlačenje grada u unakrsnu vatru. 

 

- U natječaju bi se trebalo jasno propisati određena cijena parkiranja. Grad više ne može čekati - poručio je Baranović, dodajući da ne vjeruje da postoji investitor ili makar Mirovinski fond koji bi odbio investirati u projekt koji bi mu osigurao stabaln prihod od makar milijun kuna godišnje.

Iz kategorije: Vijesti