Datum objave: 23. Svibanj 2016

GO SDP Šibenik gradonačelniku Buriću: Opusti se, ne zadužuj više Grad i čekaj kraj mandata

Šibenik News
Šibenik News

Gradski SDP-ovci Franko Vidović, Joško Šupe i Josip Živković osvrnuli su se na posljednju godinu mandata gradske vlasti predvođenu gradonačelnikom, HDZ-ovcem, Željkom Burićem.


Joško Šupe istakno je kako TLM i Podi nisu postali pokretači razvoja gospodarstva i zapošljavanja te i dan danas ovise o gradskom proračunu.

 

- Umjesto da se ljudi zapošljavaju na Podima i prostoru TEF-a, zapošljavaju se u gradskoj upravi pa tako mogu slikovito kazati da su kale i gospodarstvo ostali gdje jesu, samo je zavod za zapošljavaje promijenio adresu – kazao je Šupe, gradski vijećnik, dodajući da je broj zaposlenih u gradskoj upravi porastao za 40 posto, odnosno povećao se s 85 na 119 djelatnika.

 

- Gradske financije su u kolapsu I ovise o kreditnim aspirinima. Troši se više nego što se zarađuje – naglasio je Šupe.

 

Njegov stranački kolega, predsjednik Odbora za komunalnu djelatnost Savjeta GO SDP-a Šibenik, Josip Živković istakno je kako Grad ne provodi Strategiju razvoja grada donešenu 2012. godinu.

 

-Izglasana je jednoglasno u Gradskom vijeću I nije obojana nikakvim političkim bojama čak je I današnji gradonačelnik u ime šibenske bolnice bio sudionik izrade iste. Strategija je dostupna na stranicama Grada I dalje slovi kao službeni dokument, ali se ne provodi što je šteta jer ako ne radite po strategiji radite preko koljena, neplanski – kazao je Živković, dodajući da je vidljivo kako Grad ne zna kamo ide 'I mi to ne smijemo dopustiti'.


Prvi čovjek šibenskog SDP-a, Franko Vidović jasno je kazao kako sve što gradska vlast trenutačno provodi, poput projekta izgradnje parkirališta ispod Poljane I uređenja istog trga, jesu predizborni PR trikovi. 

 

- Dobro znamo da za jedan dobar projekt treba barem dvije godine, godina i pol da se realizira. Sve što pokušavaju raditi  riječ je o predizbornim PR trikovima i zato molim gradonačelnika da ne zadužuje Grad i da ne ostavlja novi teret novoj vlasti. Neka se opusti i i dočeka kraj - poručio je Vidović Buriću. 

 

Iz kategorije: Vijesti