Datum objave: 18. Svibanj 2016

Stiže signalizacija: Turisti uskoro više ne bi trebali 'glavinjati' u potrazi za tvrđavama

Šibenik News
Šibenik News

Na području grada Šibenika turistička sezona 2016 lagano hvata zalet, a nošeni bogatom kulturno - povijesnom baštinom čiji je turistički potencijal oplemenjen odnedavno i drugom obnovljenom tvrđavom, tvrđavom Barone, očekuju se bolji ostvareni rezultati u odnosu na prethodnu godinu.

 

No do tvrđave Barone treba doći. I ne zato što je Barone na brdu ponad grada što zahtjeva uspon, već zato što nas zadnjih nekoliko dana izgubljeni turisti na uglavnom lošem engleskom jeziku pitaju za smjer koji vodi do upravo spomenute tvrđave.

 

Pomislio bi čovjek da se u Šibeniku ne možeš izgubiti, no nismo svi 'na tvrdoj stini rođeni' pa tako posjetitelji Krešimirovog grada i kad znaju kamo idu, ne znaju kako tamo doći pa smo tragom njihove izgubljenosti po šibenskim ulicama na adresi Odjela za upravljanje fortifikacijskim sustavom pri Muzeju grada Šibenika upitali što je s turističkom signalizacijom.

 

- Svjesni problema nedostatka adekvatne signalizacije ovu zimu smo u koordinaciji s Turističkom zajednicom grada Šibenika odredili nekoliko ruta na kojima će biti postavljena signalizacija - kratko poručuju iz Odjela. 

 

Turistička signalizacija ići će putem kroz Miminac i Ulicu Nikole Tesle, zatim po pravcu Tvrđava sv. Mihovila - Ulica braće Polić - Istarska - Put Vuka Mandušića - Tvrđava Barone, a planirano je i dodatno usmjerenje iz smjera Gimnazije Antuna Vrančića.

 

Također, nadopunit će se smjerovi i za put prema tvrđavi sv. Mihovila, ponajviše kroz Dolac, upućuju nas.

 

- Očekivani rok za postavu cjelokupne signalizacije je kraj svibnja, izvođač radova je Stina Šibenik - nadopunjuju iz Odjela koji 'skrbi' o šibenskim tvrđavama, dodajući da je naručitelj radova Turistička zajednica grada Šibenika koja će podmiriti nastali trošak u iznosu od 20 tisuća kuna.

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti