Datum objave: 06. Svibanj 2016

EURODYSSEE: Mladim Europljanima prilika za napredovanje zahvaljujući JU NP Krka

Šibenik News
Šibenik News

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove se godine uključila u program međunarodne razmjene mladih Eurodyssee.

 

Na tromjesečno usavršavanje u Nacionalni park „Krka“ dolazi Monica Vitale, mlada prevoditeljica iz Italije, s kojom će u ponedjeljak, 9. svibnja 2016. biti potpisan Ugovor o profesionalnom i jezičnom usavršavanju.

 

U Nacionalnom parku „Krka“ od sredine lipnja profesionalno i jezično će se usavršavati i Gal.la Girones Garcia iz Španjolske. Kod profesorice Jasenke Ramljak, sudionice programa pohađat će intenzivni tečaj hrvatskog jezika, a u okviru programa Eurodyssee tijekom tromjesečnog boravka za njih će biti organizirane i brojne kulturne aktivnosti.

 

Program Eurodyssee – je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Program mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja te usavršavanje stranog jezika u trajanju od 3 do 7 mjeseci.

 

U ponedjeljak će ugovor potpisati i Heloise Meziani, mlada arheologinja iz Bruxellesa koja će svoje tromjesečno stažiranje obavljati u Muzeju grada Šibenika.

 

Kandidati različitih obrazovnih profila obavljaju praksu u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja. Regija domaćin dužna je pokriti sve troškove koji uključuju intenzivni jezični tečaj, smještaj, džeparac ili plaću te socijalno i zdravstveno osiguranje. Troškove puta snose kandidati. Proces razmjene temelji se na principu reciprociteta, što znači da regija ugošćuje, ali isto tako šalje mlade ljude u regije partnere.

 


Ciljevi programa su osim stjecanja profesionalnog iskustva i jezičnog usavršavanja, upoznavanje regije domaćina, prijateljski kontakti s ostalim sudionicima programa, stvaranje europske svijesti, međuregionalno povezivanje, te omogućavanje bržeg i kvalitetnijeg zapošljavanja po povratku u svoju regiju.

 

 

Naslovna fotografija: ilustracija 
 

Iz kategorije: Vijesti