Datum objave: 25. Travanj 2016

Sad je i službeno: Gradski parking d.o.o. preuzima Noin posao - danas

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što su djelatnici Grada Šibenika, komunalni redari ovog ponedjeljak u jutarnjim satima intervenirali kod poduzetnika Zorana Mikulandre te ga obavijestili kako s današnjim danom povijesna jezgra Krešimirovog grada prestaje biti pod njegovom koncesijom u smislu obavljanja djelatnosti prijevoza robe unutar navedene lokacije, o istom su iz gradske uprave obavijestili i sve građane.

U priopćenju stoji kako je koncesiju od danas službeno preuzela gradska tvrtka Gradski parking d.o.o.

 

Od danas, 25. travnja 2016. godine, tvrtka Gradski parking d.o.o. i službeno počinje s obavljanjem nove koncesijske djelatnosti – dostave stvari, robe i prtljage stanovnicima i tvrtkama koji žive i rade unutar povijesne gradske jezgre grada Šibenika.

 

Kako je i najavljeno, prijevoz i dostava će se obavljati specijalnim električnim malim radnim vozilom izvrsnih manevarskih sposobnosti, niske razine potrošnje i nulte emisije štetnih plinova.

 

 Na taj način značajno će se smanjiti automobilski promet u pješačkoj zoni u kojoj se u zadnje vrijeme sve češće viđaju velika i neadekvatna vozila na dizelski pogon, koja zagađuju zrak, oštećuju ulice i fasade u povijesnoj gradskoj jezgri i ugrožavaju sigurnost pješaka.

 

Ulaz u povijesnu jezgru bit će dozvoljen isključivo ovlaštenim vozilima Gradskog parkinga na električni pogon.


Dostavnim i teretnim vozilima korisnika usluga roba će se dopremati do prekrcajnog mjesta na Poljani, gdje će se prebacivati na električna vozila i dostavljati na konačnu destinaciju.
Iznimke će biti dozvoljene isključivo u slučajevima, kada vozilo Gradskog parkinga ne bude u mogućnosti preuzeti dostavljeni teret. Tada će iznimno biti omogućen ulaz u povijesnu gradsku jezgru vozilima bez dozvole.

 

Tijekom dva mjeseca trajanja pilot projekta i besplatnog prijevoza u okviru projekta INTERMODAL prikupljane su informacije o potrebama i navikama stanovnika i tvrtki. Na temelju toga izrađen je pravilnik i cjenik, ali i nabavljeno novo vozilo boljih performansi i znatno većeg dometa. Novi GOUPIL će moći obavljati prijevoz do lokacija udaljenih 25 km od centra grada, te će biti u mogućnosti pružiti uslugu prijevoza drva za ogrjev, odvoza manjih komada krupnog otpada na Bikarac i sl.

 

Glavna zadaća novog sustava dostave i prijevoza je uvođenje reda, povećanje sigurnosti pješaka i podizanje kvalitete života u povijesnoj gradskoj jezgri. Više informacija o cijenama i uvjetima pružanja usluge možete potražiti na br. Telefona 091/1201026 ili u Pravilniku koji će uskoro biti dostupan i na internetskim stranicama Gradskog parkinga d.o.o.

 

 

Naslovna fotografija: Grad Šibenik
 

Iz kategorije: Vijesti