Datum objave: 21. Travanj 2016

Rad katastarskog ureda u Šibeniku otežala informatizacija i manji broj radnika

Šibenik News
Šibenik News

Iz Državne geodetske uprave u Zagrebu obavještavaju kako je Područni ured za katastar Šibenik (PUK) od 11. travnja ove godine ušao u Zajednički informacijski sustav katastra i zemljišne knjige (ZIS) u Republici Hrvatskoj, kao projekt objedinjavanja podataka Državne geodetske uprave i Ministarstva pravosuđa.

 

- Ovaj je sustav jedna je od ključnih poluga izgradnje „e-Hrvatske“ , razvoja poduzetništva i osiguranja povjerenja građana u temeljne prostorne registre - obavještavaju iz DGU-a.



Pridruživanje Zajedničkom informacijskom sustavu utjecalo je na rad katastarskog ureda u Šibeniku na način da je rad dodatno otežan pored činjenice da se i 'broj broj zaposlenika, uslijed niza okolnosti - od odlazaka do zdravstvenih problema djelatnika, u jednom trenutku prepolovio', navode iz DGU-a.



- Kako Središnji ured Državne geodetske uprave (DGU) kontinuirano prati rad svih katastarskih ureda, a u nakani da ispuni svoju zadaću kao servis građana, ravnatelj DGU-a dr. sc. Danko Markovinović, donio je odluku o slanju ispomoći iz Središnjeg ureda u cilju rješavanja zaostataka u poslovnim procesima provedbe promjena u službenim registrima.

S obzirom na situaciju u PUK Šibenik, a po pitanju broja elaborata i zaposlenika, napravljena je dodatna analiza i preraspodjela aktivnosti, koje će u narednom razdoblju, uz planirane druge obveze, značajno smanjiti zaostatke u provedbi predmeta - poručuju iz Zagreba, te dodaju: 

- U smislu podrške rješavanja imovinsko-pravnih i drugih postupanja PUK Šibenik će napraviti sve da bude na usluzi svim građanima Republike Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti