Datum objave: 11. Travanj 2016

Team building u Šibeniku: Finska tvrtka na jedrenju sa 70 zaposlenika

Šibenik News
Šibenik News

Eero Inkeroinen jedan je od osnivača i glavni dioničar tvrtke Vaskisepat iz Finske. I koliko su god dobri u svom poslu, za Eeroa i njegovu tvrtku možda nikad ne bismo čuli da jahte nisu usidrili na šibensku rivu.


Možda ni to ne bi bilo toliko čudo da nije riječ o finskoj ekipi koja broji sedamdesetak članova od kojih su doslovno svi zaposlenici te tvrtke, a plovidba duž Jadranske obale dio je njihovog višednevnog team buildinga koji se odvija pod nazivom 'Vaskisepat ide u Hrvatsku' (Vaskisepat goes Croatia).

 

 

Ovakav team building provode već četiri godine, doznajemo iz finskih medija, a financiraju ga novcem zarađenim od prodaje otpadnog lima.

 

- Ovo je pravi team building. Svi sudjeluju u jedrenju, a ima i malo natjecateljskog duha – kazao je Inkeroinen za finske novine.

 



Riječ je o tvrtki koja itekako radi na motivaciji svojih radnika jer smatraju da kad su zaposlenici u dobrom stanju, da se lakše nose s poslom što naposljetku donosi i bolje krajnje rezultate. Tako imaju i tzv. healthiness te nagrađuju zaposlenike koji, na primjer, odustanu od pušenja cigareta te uspiju izdržati bez duhanskog dima godinu dana.

 

 

Vaskisepat ekipa stigla je u Šibenik tijekom svog drugog dana plovidbe hrvatskom obalom, a posjetili su i otok Zlarin. 

 

Podijeljeni su u nekoliko timova koji se razlikuju po bojama svojih majica (žuta, narančasta, zelena i plava) kojima su nakratko obojili i Krešimirov grad.
 

 

Piše: Snježana Klarić

Foto: Stanko Ferić

Iz kategorije: Vijesti