Datum objave: 22. Ožujak 2016

Pao potpis: Kamenčićima i DV Smilje prostorije u zgradi TEF-a u Crnici

Šibenik News
Šibenik News

Šibenski gradonačelnik, Željko Burić i predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Sonja Ninić Ševo potpisali su ugovor prema kojemu je Kamenčićima dodijeljen na korištenje prostor u zgradi nekadašnjeg TEF-a. Ugovor je potpisan na period od pet godina, no Kamenčići su, napominje gradonačelnik, bez obzira na sve, zbrinuti do daljnjeg.

 

- Iskreno sam zadovoljan što ćemo Kamenčićima stvoriti kakve - takve, pristojne uvjete za rad da se bave onim čime se bave. Nažalost, trebalo nam je relativno dugo vremena jer je kod nas takva pravna procedura. Najlakše je nešto obećati i to napraviti ne poštujući pravne forme i onda, na kraju, imamo problema, ali današnjim ugovorom, ovim potpisom, Kamenčići sigurno znaju da su u svom prostoru – kazao je gradonačelnik Burić.

 

Prostranom prostoru u prizemlju grade nedaleko crničkog bazena, brojni korisnici usluga udruge Kamenčići konačno će provoditi vrijeme na još kvalitetniji način negoli su dosad bili u mogućnosti, a zadovoljstvo zbog toga nije krila ni prva žena vrijednih Kamenčića.

 

-Izuzetno smo zadovoljnji iako smo na ovo čekali dugi niz godina. Dakle, tražimo jedan primjeren prostor u kojem bismo mogli na kvalitetan način pružati socijalne usluge koje pružamo. Konačno, dobili smo jedan takav prostor i samim time ostvarili smo preduvjet za dobivanje licence za rad dnevnog boravka što dosad nismo mogli – kazala je Ninić Ševo.

 

 

Do ovog trenutka, brojni korisnici programa Kamenčića, između ostalog, na raspolaganju su imali tek dnevni poluboravak te osobe u invalidskim kolicima često nisu bili korisnici no s novim prostranim i lako pristupačnim prostorom, to će se promijeniti.

 

Međutim, pričekat će na to još neko vrijeme jer prostor treba adaptirati te je gradonačelnik Burić apelirao prema lokalnim i županijskim gospodarstvenicima, odnosno obrtnicima da se pridruže Kamenčićima i Gradu Šibeniku u adaptaciju. Akciju prikupljanja pomoći trebala bi voditi još uvijek aktualna hrvatska misica, Šibenčanka Maja Spahija.

 


-Mislim da ne bismo trebali ostaviti udruga samu u priči u uređenju prostora. Na to me ponukalo prisustvo Maje Spahije koja će biti koordinator akcije, a udruga i ja ćemo pokušati sve dovesti za zajedničku liniju akcije da se priča napravi – objasnio je gradonačelnik dodajući da isti apel vrijedi i za novodobiveni prostor, ali i za onaj koji Kamenčići koriste u samom centru grada, staroj gradskoj jezgri.

 

U novom prostoru potrebno je zamijeniti prozore, riješiti problem vlage i posljedica iste, kao i dovesti u red toalet.

 

 

Osim ugovora između Grada Šibenika i udruge Kamenčići, istog je jutra potpisan i ugovor između gradske uprave i javne ustanove Gradski vrtići koja se odsad dijeli na Smilje kojim rukovodi ravnateljica Gorana Rakić te Šibenska maslina koju i dalje vodi Maja Gulin. Rakić je u ime Smilja, također, u zgradi TEF-a, dobila na korištenje u svrhu administrativnih poslova prostorije na katu zgrade te će biti prvi susjed Kamenčićima.

 

Osim toga, Burić je najavio i skorašnje uređenje dječjeg vrtića Kućica.

 

 

Piše: Snježana Klarić
 

Iz kategorije: Vijesti