Datum objave: 12. Veljača 2016

Počeli radovi na obnovi derutne dvorane ex Partizan u centru grada

Šibenik News
Šibenik News

Sportska dvorana Miminac, mnogim Šibenčanima poznatija kao Partizan, smještena u samom  centru grada konačno će biti obnovljena. Radovi na obnovi derutne dvorane počeli su danas, 12. veljače, a vrijednost istih iznosi gotovo 2,8 milijuna kuna što je gotovo 500 tisuća kuna više od procijenjene vrijednosti investicije.

 

Dio (bespovratnog) iznosa osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ( 524.045,00 kuna) a preostali iznos izdvaja Grad Šibenik.

 

 

- Izvođač radova je Kulić Invest, tvrtka s kojom smo se susreli na uređenju sportskog igrališta iza spomenika Draženu Petroviću. Rok izvođanja radova za vanjsku fasadu gdje se mijenjaju prozori puni propuha, fasada i krov, dva mjeseca. Suteren od 400 kvadrata će se praktički cijeli potaracati i napraviti novi - kazao je dogradonačelnik Šibenika, dr. sc. Danijel Mileta.

 

Tako će postojeće dotrajalae svlačionice i prostorom malenu dvoranu zamijeniit pet novih svlačionica, prostorija za domara te nova dvorana za potrebe zagrijavanja sportaša ili za borilačke vještine. 

 

Budući da Partizan, između ostalog, funkcionira i kao školska sportska dvorana, ista tijekom radova neće biti zatvorena za korištenje. 

 

- Ideja je da dvorana funkcionira dok traju radovi. Napravit ćemo jedan sigurni koridor. Neće se moći koristiti svlačionice u drugoj fazi, ali dvorana će biti u funkciji  - objašnjava Mileta.  

 

Osim što će brojni sportski klubovi koji koriste ex Partizan, te ljubitelj basketa konačno dobiti sportski teren dostojan tog naziva, dotjeran trenutačno dotrajali vanjski izgled dvorane ušminkat će onaj turistički dio jer, sjetimo se, Ulica Miminac jedan je od pravaca kojim se stiže do tvrđave Barone.

 

Korist obnove nije pretjerano reći dvorane od kulturno - povijesnog značenja (jer nije povijest samo ona stoljetna) stoga je višestruka. 

Iz kategorije: Vijesti