Datum objave: 09. Veljača 2016

FOTOGALERIJA Šibenska karnevalska povorka prodefilirala je gradom i osudila Krnju

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Točno u 15 sati Šibenska narodna glazba povela je veliku karnevalsku povorku od dvorane na Baldekinu do šibenske rive. U povorci su sudjelovali šibenski vrtići, osnove i srednje škole, udruga Happy Horse i moto klub Galeb, Zatonska i Vrpoljačka glazba te brojni mladi i stari maskirani sugrađani.

 

Bilo je tu od pčela do šišmiša, od Star Wars likova do Misica, od građevina i tvrđava do kralja Petra Krešimira i Picassa ... Ipak nas je najviše oduševila maska šibenskih srednjoškolaca iz Ekonomske škole koji su na šaljiv način kritizirali postavljanje žice sa žiletima na granicama pred izbjeglicama.

 

Na trgu ispred Županije plesalo se, pjevalo, biralo najbolje maske, a na rivi se zapalio Krnjo koji je ove godine bio što? Robot koji predstavlja javnu nacionalnu televiziju sa štafetom u ruci na kojoj je petokraka i koji je odgovaran za sve nedaće u društvu?? Ne kužimo. Nisu ga očito ni skužili brojni sugrađani koji nisu imali ništa pozitivno reći o izboru ovogodišnjeg lika Krnje za kojeg je zaslužno Društvo "Naša djeca".

 

Šibenčani ko Šibenčani, koliko ih god bilo maskiranih, još više ih je bilo bez maski, a kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: