Datum objave: 01. Veljača 2016

Javni natječaj za zeleni projekt gradske uprave: OŠ Juraj Dalmatinac dobiva LED rasvjetu

Šibenik News
Šibenik News

Otvoren je postupak javne nabave za zamjenu postojećih i postavljanje novih –LED, energetski učinkovitijih- rasvjetnih tijela u šibenskoj Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca.

 

Procijenjena vrijednost nabave, bez PDV-a, iznosi 320.000,00 kn, od kojih je 200.000,00 kuna Grad Šibenik „izborio“ na natječaju za poticajna, namjenska i bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva, dok će preostali dio financirati Grad Šibenik.

 

- Uvijek ističem kako smo spremni odgovoriti na gotovo sve natječaje kojima se sufinanciraju „zeleni“ lokalni projekti, jer na vrijeme pripremamo dokumentaciju i što je najvažnije, pripremimo ju kvalitetno. Većinu tih projekata predvidimo za financiranje u Proračunu Grada Šibenika, no kada se „izborimo“ za sredstva bilo ministarstava, bilo Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, posebno nam je drago jer to pokazuje i našu uspješnost, kao gradske administracije, ali i ono što je još važnije - sposobnost da povučemo sredstva -  kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, te podsjetio kako je zadnji „zeleni“ realizirani projekt bila obnova sportske dvorane Baldekin gdje je Grad uspio dobiti 1,4 milijuna kuna od Fonda, a po istom modelu pred nama je i obnova sportske dvorane Miminac za koju je na raspolaganju bespovratnih 525 tisuća kuna.

 

U osnovnoj školi Juraj Dalmatinac, koja predstavlja pilot projekt, zamijenit će se postojeća rasvjeta novom LED rasvjetom koja je energetski učinkovitija i kojom se također smanjunju troškovi održavanja.

 

Ministarstvo gospodarstva sudjeluje u ovom projektu sa 70% troškova bez PDV-a, dok je Grad Šibenik dužan uložiti najmanje 85.714,00 kn, također bez PDV-a.

 

Rok isporuke, demontaže postojeće i montaže nove rasvjete, predviđen natječajnom dokumentacijom, iznosi 40 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora. Rok za dostavu ponuda, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 19.02.2016. godine u 12:00 sati u prostorijama Grada Šibenika na I. katu, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Temeljem troškovnika, bit će zamijenjeno ukupno 314 rasvjetnih tijela.
 

Iz kategorije: Vijesti