Datum objave: 12. Siječanj 2016

Dr. Živković: Ministarstvo demografske obnove uz stručan kadar trebalo nam je i ranije

Šibenik News
Šibenik News

Vlada RH u formiranju svojedobno je najavila osnivanje Ministarstva demografske obnove, a tu ideju pozdravlja i voditelj službe ginekologijei porodništva Opće bolnice Šibenik, dr. Nikica Živković čije rodilište već neko vrijeme bilježi pad nataliteta.

 

- Takvo ministarstvo trebalo nam je i ranije. Samo bi ono moralo uključiti u rad ljude poput ginekologa, pedijatra, socijalnih radnika... U tom bi ministarstvu trebala raditi stručna služba koja bi pronašla ključ, način kako da stimulira žene da više rađaju - objašnjava ravnatelj šibenskog rodilišta, dodajući da bi taj problem donekle riješio bolji životni standard. 

 

I SPLIT PLAČE

 

U 2015. godini u šibenskom rodilištu na svijet je došlo 629 beba (ukupno 625 poroda) no ta je brojka manja od broja djece rođene tijekom 2014. kada je, prema doktorovim riječima, rođeno 686 beba. Negativan trend, kaže nam dr. Živković, bilježi i susjedni grad Split.  

 

- I Split plače iako su lani imali 4 ipo tisuće rođenih beba. I za njih to znači pad nataliteta, a govorimo o jednom od velikih gradova. Situacija u Hrvatskoj je teška, mladi ljudi ne rade pa se teže odlučuju imati djecu - objašnjava ravnatelj. 

Iz kategorije: Vijesti