Datum objave: 28. Studeni 2015

Petrina tvrdi da je Rašković (SDSS) dovodio glasače iz Srbije za 60 tisuća eura

Šibenik News
Šibenik News

 

Mirko Rašković, saborski zastupnik SDSS-a, koji je u četvrtak došao na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i zatražio pomoć od, kako je rekao, “pritisaka iz vlastite stranke,” navodno je političkim strankama nudio autobuse glasača iz Srbije, ako mu plate 60 tisuća eura. Tako barem tvrdi Stipe Petrina, zastupnik Mosta i primoštenski načelnik.

“Raškovića znam iz 2009 godine kada je tražio od SDP, HNS i moje nezavisne liste 60 000 eura da, kako je rekao, dovede 30 autobusa Srba koji bi glasali za SDP-ova župana Duška Živkovića, za zamjenika župana HNS-ovca Gorana Jurkovića i jednog kandidata za dožupana sa moje nezavisne liste,” izjavio je Petrina za Slobodnu Dalmaciju.

Petrina kaže kako su te stranke odbile Raškovićevu ponudu, ali da je netko i prihvatio. “Činjenica je da se tada Raškoviću novac nije dao niti mu se to mislilo dati s naše strane . Međutim ostaje nejasno tko je ipak dao novac Raškoviću jer su autobusi iz Srbije ipak došli , svi “putnici ” su imali ceduljicu s uputama za glasovanje na kojoj je bilo ispisano da glasaju za župana Gorana Pauka (HDZ) i gradonačelnicu Knina Josipu Rimac (HDZ)”.

No, kako kaže Petrina, to nije bio jedini put da je Rašković istom metodom pokušao zaraditi. ” Ponovno ga susrećem na izborima 2013 kada je nudio usluge iste vrste Aniti Bara – kandidatkinji SDP za županicu , ali sada je cijena bila upola manja “samo” 30 000 eura . Obzirom da me Anita konzultirala oko te “ponude” savjetovao sam joj da se kloni Raškovića jer je po mom mišljenju na strani onoga koji plati, a ako je moguće uzet će pare od obje strane.”

Petrina smatra da je upravo SDSS zaslužan za to što je HDZ već dva mandata na vlasti u Šibensko-kninskoj županiji.

“Činjenica jest da HDZ u županiji Šibensko-kninskoj, samo zahvaljujući SDSS-u, ima prevagu u županijskoj skupštini već dva mandata od 2009. do danas. Bilo bi dobro upitati takozvanu domoljubnu koaliciju sa HSP AS i HČSP-om kako to da koaliraju sa SDSS-om kada se kunu da to neće nikada?” Petrina ide i korak dalje pa kaže da je “Šibensko-kninska županija u raljama institucionalnog, ali organiziranog kriminala” jer za četiri zastupnika SDSS-a izdvaja čak 2 milijuna kuna.

Objašnjava i zašto je odlučio javno reći svoje mišljenje o Raškoviću: “Imam potrebu ovo napisati da svi uvide kakav je čovjek Mirko Rašković kojega sam kao dožupana više puta javno pozivao da me opovrgne. Do sada nikada to nije učinio, zato primite s velikom rezervom ove njegove tvrdnje o bilo kakvom pritisku od bilo koga osim moguće “znatnog iznosa,” poručio je Petrina.

Izvor: www.telegram.hr

Iz kategorije: Vijesti