Datum objave: 04. Studeni 2015

Tko je zabranio Dječacima da sviraju za Stipu Petrinu i MOST u Šibeniku?

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Nakon što je u svega nekoliko sati od objave kako će splitski bend Dječaci svirati na predizbornom skupu MOST-a u Šibeniku kojeg će predvoditi primoštenski načelnik Stipe Petrina, u svim medijima odjeknula vijest kako Dječaci ipak neće nastupati jer su "naivno uvučeni u cijelu priču" danas se na svom Facebook profilu oglasio i Stipe Petrina.

"Zašto se DJEČACI od STRAHA TRANSFORMIRANI U DJEVOJČICE (molim sve djevojčice da mi oproste ) KOPRCAJU i još više se utapaju u BLATO pokušavajući smiješno opravdati svoje odustajanje od PLAĆENOG I UGOVORENOG NASTUPA NA PREDIZBORNOM SKUPU U ŠIBENIKU ZA KOJI SU ZNALI KOJE JE NAMJENE?" pita se glavni kandidat koalicije MOST za IX. izbornu jedinicu. U nastavku svog statusa kopirao je i mail menadžerice s kojom je dogovoren sporni nastup.

Stipu je najviše naljutio dio u kojem se spominje kako su pojedini članovi benda izloženi strahovitom pritisku da ne nastupe za MOST od strane dviju velikih stranaka. Tko je to imao nešto protiv da Dječaci nastupaju u Šibeniku na predizbornom skupu MOST-a možemo samo nagađati. Online rasprava se nastavila na fanpageu splitskog benda gdje im je šibenski čitatelj poslao i sliku ugovora između Nezavisne liste Stipe Petrine i udruge Glazbena Kutija preko koje je nastup bio dogovoren i dijelom plaćen.

 

"Taj ugovor prvi put vidimo evo sada na fejsu i da smo ga vidjeli odmah, odmah bi svirku odjebali. Znači nit smo ga vidjeli, nit smo ga potpisali (di ti tu vidiš naše potpise?). Jedine informacije koje smo znali o svirci smo dobili preko managementa i one su citiramo: načelnik Primoštena poklanja građanima koncert 05.11. na trgu u Šibeniku. Pari mi malo na predizborna sranja, ali tip kaže da nije iako svi će znati da kao načelnik opčine poklanja" reagirali su Dječaci na objavljenu sliku.

Što se uistinu dogodilo i da li je samo riječ o šumu između organizatora i menadžera u kojem splitski glazbenici zaista nisu znali o čemu se točno radi, ili je stvarno izvršen pritisak na njih od strane političkih moćnika tako ostaje neriješeno. A da li su Dječaci profitirali i ovog puta s još jednim besplatnim marketingom ostaje za vidjeti. Činjenica je da im je danas Facebook fanpage ispunjen kritikama fanova koji ih osuđuju kako su nevjerodostojni, jer nekad su "pljuvali sistem i politikantstvo u društvu, a danas se nisu htjeli zamjeriti velikim ribama".

Iz kategorije: Vijesti