Datum objave: 21. Listopad 2015

"Živim život bez nasilja" perventivna akcija MUP-a u šibenskim osnovnim školama

Šibenik News
Šibenik News

 

Danas u Šibeniku u osnovnoj školi „Jurja Dalmatinca“ održan je raznovrsni spektar zajedničkih preventivnih aktivnosti Ravnateljstva policije, Policijske uprave šibensko-kninske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i partnera.

Odmah na početku od strane Sandre Veber,voditeljice Službe prevencije u Ravnateljstvu policije, Vere Šutalo, načelnice Sektora za zajedničke polove i programe Uprave za standard, strategije i posebne programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Nikše Jelovčić, ispred Ravnateljstva policije, Natka Duvnjak, ravnatelja OŠ „Jurja Dalmatinca“, Ivice Kostanić načelnika Policijske uprave i Zorana Smolić, zamjenika župana Županije šibensko-kninske, učenicima 7. i 8. razreda je predstavljena novoizrađena brošura Živim život bez nasilja u okviru nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.
Ova brošura rezultat je dugogodišnjeg zajedničkog rada Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u preventivnom projektu Živim život bez nasilja koji se s ciljem sprječavanja nasilja provodi među mladima u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Nakon toga za učenike 1. i 2. razreda su policajci, zajedno s partnerima „MAK THEATROM“ i „JUMICAROM“ održali bogati interaktivni program u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“

Ovom prilikom učenici su pokazali veliki interes i zanimanje za cjelokupni program ,a posebno im se svidjelo što su bili u središtu centru pozornosti.

 

Iz kategorije: Vijesti