Datum objave: 19. Listopad 2015

HDZ ide na izbore bez Ante Kulušića, predsjednika svoje šibensko-kninske organizacije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko – kninske županije podnio je danas ostavku na tu funkciju nakon odluke središnjice HDZ-a da ne bude na listi kandidata Domoljubne koalicije u 9. izbornoj jedinici. Na listi kandidata za Sabor iz Šibensko – kninske županije su donedavna gradonačelnica Knina Josipa Rimac na 2. mjestu, šibensko – kninski župan Goran Pauk na 6. mjestu i načelnica općine Rogoznica Sandrea Jakelić na 10. mjestu.

Izostavljanje Ante Kulušića s kandidacijske liste u 9. izbornoj jedinici veliko je iznenađenje iako se o toj mogućnosti već neko vrijeme spekuliralo u lokalnim kuloarima no činilo se malo vjerojatnim budući da je šibensko – kninska organizacija HDZ-a slovila kao jedna od najuspješnijih i najpouzdanijih posebno kada se o njoj govori kao o stabilnom i vjernom biračkom tijelu.
U izjavi za portal sibeniknews.com / mok.hr, Ante Kulušić je da je njegova ostavka moralni čin jer je središnjica stranke ukazala povjerenje nekim drugim HDZ-ovim dužnosnicima koji sukladno tomu moraju preuzeti i osobnu odgovornost za opstojnost, vjerodostojnost, funkcioniranje i uspješnost HDZ-a u Šibensko – kninskoj županiji.
Na ovogodišnjim parlamentarnim izborima Šibensko – kninska županija će u 9. izbornoj jedinici imati četiri kandidata budući da je na 9. mjestu istaknut Hrvoje Zekanović čelnik podružnice stranke HRAST koja je, uz HSPAS, HSLS, HSS, BUZ, HKS i ZDS, jedan od članova Domoljubne koalicije koju predvodi HDZ.
 

Iz kategorije: Vijesti