Datum objave: 19. Listopad 2015

Udruga Izvor ljubavi napokon dobila adekvatan prostor za rad s djecom s teškoćama u učenju

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Članovi i štićenici šibenske udruge "Izvor ljubavi" za pomoć djeci s teškoćama u učenju, proteklih dana vrijedno rade na preseljenju u svoj novi prostor. Zadnje tri godine proveli su na "vanjskom" u prostorijama Studentskog centra, a nakon 8 godina postojanja i rada udruge, napokon imaju veliki i adekvatni prostor za djelovanje. Radi se o prostorijama bivše gradske knjižnice u "plavom" neboderu, a dio njih Grad Šibenik im je dao na korištenje. Tako će u 90 metara kvadratnih imati mjesta i komoda za kvalitetan rad s djecom.

"Uz pomoć dragih ljudi i donatora pregradili smo prostor u četiri dijela zato što se naš rad odvija individualni i grupno i ovaj divan prostor će nam sigurno poboljšati naš rad s djecom i dignuti ga na jedan veći nivo. Imamo oko 40 redovnih štićenika, međutim uvijek se nađe tu i onih koji dođu "sa strane" pa se ta brojka penje i do 60 djece. U novom prostoru nastavit ćemo rad na našim standardnim aktivnostima od logopedskih radionica, održavanja predavanja za roditelje pa do pomoći u učenju djeci kojima je to potrebno" priča nam Majda Ivanda, predsjednica udruge.

Iako radovi na uređenju traju već skoro mjesec dana, u kojima su piturali cijeli prostor, stavili nove prozore i vrata i pregradili prostorije, još ima prostora za uređenje, zato gospođa Ivanda poziva sponzore da im i dalje pomažu koliko to mogu.

"Nismo u potpunosti završili jer nedostaju sredstva za još jedan prozor i jedna vrata od radne sobe i što je najvažnije ostala su ulazna vrata koja se ne mogu nikako zatvoriti, morat ćemo se snaći i čekati neka bolja vremena" iskreno će predsjednica Majda.

Bez obzira na sve poteškoće, novi prostor daje i nove mogućnosti. Tako da će od 1. studenoga dobiti priliku da po prvi put i službeno zaposle jednu osobu za koju će financijska sredstva osigurati Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

"Prošli smo po jednom projektu od Ministarstva i napokon možemo zaposliti jednu mladu magistricu razredne nastave koja će biti kod nas i raditi s djecom. Jer do sada je sve to bilo volonterski, nekakve naknade po ugovorima i slično. Evo sad nam se otvorila ova prilika i nikako je ne mislimo propustiti" kaže nam Majda Ivanda.

Iz udruge se nadaju da će se kompletno preseliti do kraja ovog mjeseca, a ovim putem žele se javno zahvaliti svim donatorima koji su im pomogli u opremanju prostora: Grad Šibenik, ŠKŽ, Opčine Murter, Rogoznica, Primošten,Turistička zajednica grada Šibenika, NPKrka, Djelo d.o.o,Dogus Marina Hoteli,Gradski parking Šib , NPKornati,Ljekarna Šibenik,Čempresi Šibenik,Brodomerkur poslovnica Šibenik, Hoteli Solaris.

Iz kategorije: Vijesti