Datum objave: 18. Listopad 2015

FOTO Članovi stranke ORaH zasadili sadnicu oraha na Baldekinu i predstavili kandidate za IX. IJ

Igor Bergam
Igor Bergam

 

ORaH je danas u Šibenik predstavio svoje kandidate na listi za IX. izbornu jedinicu. Šibenčanka Danijela Grbelja nositeljica je liste u našoj izbornoj jedinici, a osim nje povjerenje ORaH-a dobili su i Šibenčani Helena Mikulandra (7. mjesto), Marija Kursan (9.mjesto) i Dino Bartulović (14. mjesto).

Kako kažu njihova kampanja će bili skromna i kao primjer drugim strankama, pogotovo manjim za koje smatraju da nisu trebali ulaziti u kolacije već sami artikulirati vlastiti program, kao što to oni iz ORaH-a rade. Potrošit će 10 000 kuna po izbornoj jedinici, a financiraju se isključivo od donacija i sredstava članova stranke.

"Naša kampanja imat će direktan pristup prema građanima, nećemo lijepiti plakate, plaćati novinske oglase, već ćemo na našim štandovima pričati s biračima i predstaviti im našu politiku zaokreta. Imat ćemo i određen broj letaka, a veliku pažnju posvetit ćemo i društvenim mrežama na internetu" kazala je Danijela Grbelja.

Iako svjesni da je IX. izborna jedinica tradicionalno rezervirana za političke opcije desnog predznaka, iz ORaH-a se nadaju da će uspjeti dobiti jedno Saborsko mjesto iz naše izborne jedinice.

"Smatramo da ima dosta onih zasićenih političkom scenom u Hrvatskoj koja je ista već 25 godina, i koji ne izlaze na izbore. ORaH im nudi promjenu smjera, politiku usmjerenu prema čovjeku. U tom dijelu biračkog tijela leži naša šansa" istaknuo je Željko Ivanišević, koordinator ORaH-a za IX. izbornu jedinicu.

Nakon presice, kandidati za predstojeće izbore simbolično su zasadili sadnicu oraha ispred Crvenog nebodera na Baldekinu, i poručili da su sad zasadili orah, te da će se nakon 08. studenog Hrvatska zazelenjeti.

Iz kategorije: Vijesti