Datum objave: 23. Ožujak 2015

Vikend na cestama: u dvije prometne nesreće ozlijeđeno pet osoba

Igor Bergam
Igor Bergam

 

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 1.30 sati na državnoj cesti D-33 u mjestu Zvjerinac 18-godišnjakinja i 25-godišnjakinja, kao putnice u vozilu su teže ozlijeđene i zadržane na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Knin, dok su 19-godišnja vozačica i 18-godišnja putnica lakše ozlijeđene.

Utvrđeno je da do prometne nesreće došlo kada je 19-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom VW Sharan, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, u zavoju izgubila nadzor nad vozilom i sletjela izvan kolnika, gdje je u rotaciji vozilom naletjela na stablo i zaustavila se.
Protiv 19-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, zbog izazivanja prometne nesreće.


Jučer oko 21 sat zabilježena je prometna nesreća i na županijskoj cesti 6250, između Tisnog i Betine, u kojoj je 20-godišnja vozačica teže ozlijeđena i zbog zadobivenih ozljeda je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 20-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom Smart, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika, izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom izletjela izvan kolnika gdje je udarila u stablo uslijed čega se vozilo prevrnulo na bočnu stranu.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Šibeniku, a protiv vozačice slijedi obvezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Iz kategorije: Vijesti