Datum objave: 18. Ožujak 2015

Šibenski TIC seli podno Katedrale, za uređenje će se izdvojiti 400 tisuća kuna

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Nakon dvanaest godina rada u malom i neadekvatnom prostoru na Obali dr. Franje Tuđmana, šibenski Turističko-informativni centar će do početka turističke sezone preseliti u novi prostor. Radi se o prostoru od oko 60 četvornih metara u gradskom vlasništvu, podno šibenske katedrale, također na obali, piše Slobodna Dalmacija.

Od Dina Karađole, direktora TZ-a Grada Šibenika, doznajemo da bi tri stalno zaposlena djelatnika TIC-a i dvoje sezonskih, u novi i moderno uređen prostor trebali preseliti tijekom lipnja, prije turističke špice.

- Osim što je prostor TIC-a na sadašnjoj lokaciji malen, postao je i neuočljiv. U proteklih desetak godina oko njega su “niknuli” štekati kafića koji su ga zagušili. Rastao je i broj turista koji dolaze, pa su se u TIC-u stvarale gužve kad bi ušlo više ljudi. Interijer novog prostora bit će uređen moderno s tradicionalnim elementima. Osim prostorije s velikim pultom za prijam turista, tu će biti i ured za voditelja TIC-a, te sanitarni čvor i čajna kuhinja. Nabavit ćemo i novu opremu, a u razgovorima smo sa stanarima zgrade da zajednički uredimo fasadu - rekao nam je Karađole.

U tijeku je izrada troškovnika, a prema procjenama u novi prostor i opremu bi se trebalo uložiti između 300 i 400 tisuća kuna.

- Kreditno ćemo se zadužiti jer vlastitih sredstava za tu namjenu nemamo - kaže Karađole.  

Slobodna Dalmacija

Iz kategorije: Vijesti