Datum objave: 12. Ožujak 2015

Klarin optužio Župan Pauk ne želi da bolnica u Kninu bude veteranska, u Bolnici to dematiraju

Diana Ferić
Diana Ferić

 Šibensko - kninski župan Goran Pauk odbija već 20 dana potpisati odluku da kninska bolnica „Hrvatski ponos“ dobije status veteranske bolnice za što je dobila je suglasnost Ministarstva zdravlja, upozorio je danas, u priopćenju za javnost Ivan Klarin, saborski  zastupnik i predsjednik ŽO SDP -a.

 

"Sanacijska upraviteljica kninske bolnice dr. Antonela Karačić, uputila je zahtjev prema Šibensko-kninskoj županiji jer su svi preduvjeti za osnivanjem jedne takve ustanove zadovoljeni i ispunjeni. No, na jučerašnjem sastanku Udruge Župana i sanacijskih upravitelja iz cijele Hrvatske s ministrom zdravlja Sinišom Vargom, župan Pauk zatražio je imenovanje predstavnika Županije u Sanacijsko vijeće što je protivno zakonu i propisu i na taj način zaustavio osnivanje ove ustanove. Ovim putem pozivam župana Pauka da zatomi političke interese i da uvidi važnost ovog projekta koji će omogućiti kvalitetnu skrb za sve veterane te da što prije potpiše odluku kako bi bolnica što prije bila otvorena za veterane", kaže Klarin.

Međutim, sanacijska upraviteljica te bolnice objašnava kako to nije točni i kako župan nema ingerencije za odlučivanje o tomu hoće li ta bolnica biti veteranska ili ne već je to u domeni ministarstva zdravlja. Po njezinim riječima, riječ je o tome da Župan još nije dao suglasnost za dopunu imena te bonice! Bolnica je službeno počela djelovati i kao veteranska, a Ministarstvo zdravlja odobrilo je milijun kuna za njezino opremanje.

Kninska bolnica bi ubuduće,  osim o općoj populaciji, skrbila  po specifičnim zdravstvenim programima i o potrebama i bolestima braniteljske populacije i kao takva bi bila jedina u Dalmaciji.

Iz kategorije: Vijesti