Datum objave: 02. Ožujak 2015

Burazer Pavešković:Nitko se nije okoristio poslovnom karticom ATP -a

Igor Bergam
Igor Bergam

Josip  Burazer Pavešković, bivši direktor šibenskog Autotransporta potvrdio nam je u telefonskom razgovoru da je prijava Državnom odvjetništvu  protiv njega o kojoj je danas medije izvijestila policija  proizišla iz cijelog seta prijava  policiji koje su podnesene protiv njega prije tri godine kada  je bio  direktor šibenskog ATP -a. Policija je obrazložila kako  je  treća osoba  koristila podlovnu karticu i njome sebi priskrbila  imovinsku korist od oko 120 000 kuna. " Više i ne znam koliko je tih prijava, valjda pedesetak. U ovom slučaju riječ je o tome da sam ja od privatnog vlasnika  ATP dobio poslovnu karticu koju sam koristio za reprezentaciju. To je u poslovnom svijetu uobičajeno. Ako ja nisam bio na neko poslovnom ručku s našim poslovni partnerima ili dobavljačima tu je karticu koristio onaj koga sam ovlastio, ali svi troškovi  su napravljeni  za tvrtku i u dogovoru s vlasnikom, a ne za nečiju osobnu korist.", kazao nam je Burazer Pavešković.   

Kao što je poznato, šibenska policija je 2011. godine, nakon provedenog opsežnog istraživanja po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva iz Šibenika, zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju podnijela nekoliko  kaznenih prijava proti Burazera Paveškovića.

 

Objavljeno ranije:

 

Šibenska policija prijavila je Općinskom državnom 51 - godišnjeg direktora jedne tvrtke u Šibeniku da je 47 - godišnjaku ustupio svoju poslovnu karticu s koje je on podizao novac i tako oštetio tvrtku za oko 128 000 kuna i tako sebi pribavi korist. Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko - kninske nije bila riječ o prisili, a nije nam mogla odgovoriti na pitanje zbog čega je ta odgovorna osoba to omogućila 47 - godišnjaku i je li on od toga imao korist.

"U dovršenom kriminalističkom istraživanju u Odjelu gospodarskog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave, 51-godišnjak je osumnjičenim za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, dok je 47-godišnjak osumnjičen za poticanje na izvršenje tih kaznenih djela, koja su izvršena na štetu tvrtke iz Šibenika. Utvrđeno je da je osumnjičeni 51-godišnjak, kao odgovorna osoba oštećene tvrtke, u vremenu od 5. studenoga 2011.g do 9. kolovoza 2012.g., koristeći svoj položaj i ovlast, a u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi drugome, poslovnu karticu oštećene tvrtke koja glasi na njegovo ime, na traženje davao osumnjičenom 47-godišnjaku, koji je karticu koristio u privatne svrhe. Na opisani način osumnjičeni 51-godišnjak je na štetu tvrtke, osumnjičenom 47-godišnjaku pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 127 976.77 kuna", priopćila je policija. 

Iz kategorije: Vijesti