Datum objave: 17. Veljača 2015

Šibenski brod Prvić 25 u konkurenciji za najbolji hrvatski brod

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Poludeplasmanski brod Prvić 25 koji proizvodi šibensko privatno brodogradilište Riva kandidiran je za Hrvatski broj godine u kategoriji hrvatski brodovi. Taj izbor organizira nautički online magazin Naucat, a pobjednik će biti proglašen sutra, 18. veljače na Zagrebačkom sajmu nautike. U toj kategoriji natječu se još brodovi Mirakul 40 i Pearlsea 31.

Prvić 25 spada u manje obiteljske krstaše tradicionalnih linija, koji mogu poslužiti i kao komforni radni brodovi ili brodovi za sportske aktivnosti. Izvodi se u dvije varijante, turističkoj i radnoj, gdje se brodica uz minimalne korekcije može koristiti za profesionalni ili sportski ribolov.

" Iznenađeni smo tom viješću i drago nam je da smo prepoznati na tržištu. Naša tvrtka radi od 2005. godine, a od 2007. smo na Podima, kao prva tvrtka koja je tu izgradila svoj pogon. Bavimo se servisiranjem brodova i brodskih motora i izgradnjom novih plovila,a zapošljavamo između 25 i 30 radnika. Bili smo na nekoliko sajmova i naši brodovi su izazvali veliko zanimanje. Na žalost ekonomska kriza nam ne ide na ruku jer je sve manje ljudi koji sebi mogu priuštiti novi brod." kaže Paško Furčić koji je uz Ivicu Skrozu vlasnik te tvrtke.

Iz kategorije: Vijesti