Datum objave: 16. Veljača 2015

Primoštenci obilježavaju Dan općine na ruševinama hotela Raduća

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Općinsko vijeće Općine Primošten održat će svoju svečanu sjednicu na Dan Općine 10. svibnja i proslavu 50. godišnjice primoštenskog turizma. Na ruševinama hotela Raduča u Primoštenu kako bi upozorili na to da taj hotel i 14 godina nakon što je privatizirano hotelsko poduzeće Primošten neobnovljen i izvan funkcije. To je zaključeno na sjednici Općinskog vijeća. " Želimo upozoriti nepravnu državu i vlasnika da to tako više ne može. Država je ta koja je mađarskim investitorima prodala primoštensko poduzeće i ona je s njima potpisala ugovor pa treba nadzirati i je li se on ispunjava odnosno zašto se ne ispunjava. Općina tu ne može ništa napraviti, možemo samo upozoravati javnost na tu jednu od najlošijih i najtužnijih privatizacijskih priča u Hrvatskoj,", kaže Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten .

Gosti moraju doći u svečanim odorama: žene u večernjim haljinama, muškarci u smokinzima, a u pozivnicama će još biti navedeno upozorenje da u ruševnom zdanju pripaze na vlastitu sigurnost.
Na proslavu će pozvati premijera Zorana Milanovića, sadašnju ministarsku ekipu, šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, ali i bivše ministre, na čelu sa Slavkom Linićem, koji je 2001. godine odobrio privatizaciju.

Iz kategorije: Vijesti