Datum objave: 16. Veljača 2015

Ivan Klarin u otvorenom pismu oštro napao Josipu Rimac

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Predsjednik ŽO SDP-a Šibensko-kninske Županije Ivan Klarin poslao je otvoreno pismo kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac gdje je oštro proziva i napada između ostalog i zbog stana kojeg je kako navodi nezakonito dobila. Pismo Klarina prenosimo u cijelosti:

"Naime, u posljednje vrijeme gradonačelnica Knina upozorava javnost na kršenje braniteljskih prava, posebno onih iz Zakona o područjima od posebne državne skrbi u kojem su, po njenom mišljenju, eliminirani hrvatski branitelji. No, posebno me smeta činjenica da se o ovoj stvari kao mjerodavna našla govoriti Josipa Rimac protiv koje je USKOK podignuo optužnicu da je upravo ona, koristeći svoju političku moć, za vrijeme HDZ-ove Vlade osigurala protuzakonito vlasništvo nad stanom čime je državu oštetila za 548.000 kuna, te da se osim protiv nje istraga vodi i protiv službenika koji su joj to nezakonito omogućili.
Kao što znamo, i grad Knin je područje od posebne državne skrbi i logično je da se svatko, a prvenstveno gradonačelnica tog grada, zalaže za bolja prava naših branitelja. Smatram da ih branitelji i zaslužuju jer sam i sam dijete hrvatskog branitelja. No, isto tako smatram da je Vlada, kao uostalom i sve prethodne Vlade, pokazala skrb za hrvatske branitelje na područjima od posebne državne skrbi, i to pogotovo kroz prava stambenog zbrinjavanja. Naravno, uvijek se moglo više i bolje.
Legitimno je pravo boriti se za svačija prava, pogotovo za prava hrvatskih branitelja, ali da to radi gradonačelnica Rimac protiv koje se vodi istraga da je upravo ona uzela stan koji joj ne pripada na temelju prava stambenog zbrinjavanja je ljudski licemjerno.
Ovim putem pozivam Josipu Rimac da vrati stan koji je nezakonito dobila, i to prije nego krene neka njena buduća borba za prava branitelja s područja od posebne državne skrbi. Neka se u „stan“ usele branitelji koji na to imaju pravo, a koji to svoje pravo baš zbog Josipe Rimac i njoj sličnih nisu mogli ostvariti. Besmisleno je i licemjerno da onaj koji se javno zauzima za pomoć i prava s druge strane na najgori mogući način krši ta ista prava." 

 

Iz kategorije: Vijesti