Datum objave: 12. Veljača 2015

Šibenskim beskućnicima donacija prehrambenih proizvoda u protuvrijednosti 2 000 kuna

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Korisnicima šibenskog Prihvatilišta za beskućnike danas je uručena donacija sakupljena tijekom humanitarne akcije „ Šibenik Pedalira“: 1 kuna po prijeđenom kilometru za Prihvatilište. Akcija je provedena u suradnji Grada Šibenika, Nextbikea i Dalmare centra. Podršku projektu dao je i Konzum donacijom prehrambenih proizvoda namijenjenih korisnicima prihvatilišta.
Uz nazočnost korisnika Prihvatilišta i zamjenika ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenka Jukića, donaciju su uručili Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Nextbike i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.
„ Ova je simbolična gesta i željeli smo je usmjeriti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svaki korisnik sustava javnih bicikala dio je humanitarnog cilja, a nećemo stati samo na ovom projektu.“, rekao je Krešimir Dvorski.
 Prihvatilište za beskućnike zajednički je projekt Caritasa šibenske biskupije i Grada Šibenika otvoren u prosincu prošle godine. Uz rad volontera i donacija na uređenje prostora utrošeno je oko 500.000 kn, od čega 100.000 kn proračunskih sredstava. Za rad prihvatilišta u 2015. –oj godini planirano je 100.000 kn.
„ Svaka donacija Prihvatilištu, odnosno njegovim korisnicima je dobro došla i zato vam veliko hvala na pokretanju akcije, a našim sugrađanima na odazivu.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.
Na donaciji se zahvalio i Miljenko Jukić, zamjenik ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije.
Sustav javnih bicikala Nextbike Šibenčanima je na raspolaganju od kolovoza prošle godine. Do sada bilježi oko 950 registriranih korisnika od kojeg broja su dio turisti , a dio domaći stanovnici, što je znak da je sustav javnih bicikala u Šibeniku prepoznat kao dopuna javnog gradskog prijevoza.
 

Iz kategorije: Vijesti