Datum objave: 08. Veljača 2015

FOTO:Gradonačelnica Vodica uveselila Vodičanke i Vodičane s 50 i više godina bračnog staža

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliku radost priredila je gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev svojim sugrađanima koji su u braku 50 i više godine organiziravši večeras u hotelu Olimpija za njih svečanu večeru s plesom u povodu Svjetskog dana braka. Neki su, dok su ulazili u svečanu dvoranu i pozdravljali se s njom, pustili i pokoju suzu. „Radili ste i gradili ovaj grad. Odgojili ste svoju djecu koji su sada važni članovi naše zajednice i sada jednako tako odgajate i pazite njihovu djecu. Hvala vam za poruku koju svima šaljete, posebno onima koji nisu u braku i što nas učite kako jadan drugog poštivati, kako međusobno komunicirati. Kako se razumjeti i opraštati“, kazala im je gradonačelnica Juričev Martinčev.

 

Ovom događaju odazvalo s više od 30 vodičkih parova s dugom bračnom karijerom, među njima i dva bračna para koja imaju 65 godina bračnog staža i šukununuke. „Ponosni smo na svoju obitelj i na sve što smo napravili. Imamo 13 potomaka. Ne sjećam se da smo se u životu ikad ozbiljno posvadili. Istina ja sam bio pomorac pa sam 25 godina braka proveo na brodu, ali ipak smo sve rješavali zajedno i bez ljutnje“, kazao nam je Milutin Terceta koji sa suprugom Marcelom ulazi ove godinu u 66. Godinu braka“. Među uzvanicima zapazili smo i bračni park Fržop, poznatog arhitektu Boška Fržopa i njegovu suprugu Ofeliju koja je godinama bila direktorica vodičkog hotela Punta. Oni su u braku 52 godine. „Ljubav među nama traje i dalje. Upućeni smo i dalje jedan na drugog, ali isto tako živimo u slozi s našim sinovima, nevjestama i unucima“, kazala nam je Ofelija Fržop.S obzirom da su i i ona i njezin muž za radnog vijeka imali uspješne karijere koje su tražile puno vremena izvan obitelj priznali su da im je dok su bili mlađi puno pomogla njegova majka koja je kad god je trebalo brinula o djeci.

 

Grad Vodice je protekle dvije godine svečanu večeru za parove koji su u braku duže od 50 godina organizirali u povodu Valentinova, a ove godine prvi put u povodu Svjetskog dana braka shvaćajući da je zaljubljenost jedno, a duga ljubav o kojoj ti parovi svjedoče ipak nešto drugo i puno jače.

 

 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti