Datum objave: 06. Prosinac 2014

Regata krstaša prkosi nevremenu, sudjeluje 29 posada

Diana Ferić
Diana Ferić

Kiša i nevrijeme nisu omeli 15. regatu krstaša u šibenskoj luci koju organizira Jedriličarski klub Val, ali je omela da bude morska fešta kakva je bila lani kada je vrijeme bilo gotovo proljetno. Prije početka se nije znalo i hoće li biti uvjeta za jedrenje jer je bila bonaca, a onda je zapuhala bura od 15 čvorova  problema nije bilo. Sudjeluje 29 posada,a među njima su dvije iz Švedske.

Start je, kako je bilo i najavljeno  u 11 sati pucnjem iz topa šibenske gradske straže  označio šibenski gradonačelnik Željko Burić, uz tek nekoliko gledatelja.  Više ih je bilo jedino na brodu INA  s kojeg se pratila regata s mora. "Žao mi je što naši građani nisu i unatoč kiši došli  i tako podržali ovu manifestaciju koja njeguje šibensku tradiciju jedrenja. Trebali bismo svi tu biti malo više lokalpatrioti. Ja sam oduševljen ovim prizorom u luci i mislim da je ovo jako dobro za Šibenik i njegovu promidžbu", kazao nam je.

Marin Paić, predsjednik JK  Val kao i svi koji su sudjelovali u organizaciji nisu baš bili sretni što ih vrijeme nije poslužilo i što je izostala  fešta od mora, ali   se pomorio s tom činjenicom:" U ovih 15 godina, koliko organiziramo regatu, moralo je biti i lijepog i lošeg vremena i juga i bure i kiše. Ali  moramo  znati da ljudi koji ovise o oru, ribari i pomorci idu na more  kad treba, a ne samo kad je lijepo vrijeme", ističe on.

Voze s e oba plova, a pobjednici će biti proglašeni na druženju u Azimutu uz maništru i fažol.

Sutra u 10 sati predviđen je start prvog jedrenja finalne monotip regate, triple race „Kup Jadranske banke“.

 

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: