Datum objave: 25. Rujan 2014

Šibensko-kninska policija prigodnim programom obilježila Dan policije

Nina Medić
Nina Medić

Polaganjem vijenaca u čast poginulim policijskim službenicima u Domovinskom ratu, misnim slavlju u katedrali sv. Jakova te demonstracijom vježbi samoobrane i policijske opreme, policijska uprava Šibensko-kninska pridružila se danas obilježavanju Dana policije.

Ispred spomen ploče poginulim policijskim službenicima u sjedištu Policijske uprave je položen vijenac i odana počast svim u Domovinskom ratu poginulim policijskim službenicima, a nakon toga su uz predstavnike braniteljskih udruga i obitelji poginulih i predstavnici policije, te lokalne vlasti položili vijence i odali počast poginulima  na Gradskom groblju Kvanj ispred Spomen križa. Potom je u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku je služena Sv. Misa zadužnica za sve poginule i umrle policijske službenike. 

 Na trgu Pavla Šubića bili su postavljeni policijski štandovi na kojima su građani, a među njima i velik broj djece razgledali opremu i naoružanja interventne policije, kao i opremu koju koristi prometna policija u svom radu. Osim toga, policijski službenici iz Regionalnog kluba IPA šibensko-kninske pod vodstvom policijskog službenika iz interventne jedinice policije  demonstrirali su  vježbe samoobrane i AIKIDA.    

U sjedištu policijske uprave je organiziran prigodan program na kojem su kao svake godine povodom Dana policije Odlukom kolegija Policijske uprave  za uspješan rad pohvaljeni slijedeći policijski službenici: Ivan Ilić, Željko Kosor, Željko Pereković, Dino Tomaš, Tomislav Budinčević, Anđelko Melvan,  Miroslav Maretić, Srećko Bačelić Medić

Povodom Dana policijem koji se obilježava 29. rujna, održano je i športsko natjecanje u kojemu je prvo mjesto u streljaštvu prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila Karmen Pekas, a u muškoj Ante Miljak. U stolnom tenisu prvo mjesto pripalo je Vedranu Čurčiću iz Policijske postaje Knin,  u basketu je slavila Služba kriminalističke policije, a u malom nogometu Interventna jedinica policije.

FOTO: http://sibensko-kninska.policija.hr

Iz kategorije: Vijesti