Datum objave: 07. Srpanj 2014

Ljetna logopedska školica u Šibeniku šansa za djecu s teškoćama u učenju

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u učenju "Izvor ljubavi" u Šibeniku je jutros poleča Druga ljetna logopedska školica u kojoj s djecom rade  vrhunski stručnjaci iz zagreba. O tomu kolika je potreba za takvim radom s djecom s teškoćama u govoru i učenju svjedoči podatak da je interes roditelja bio puno veći  od  optimalnog broja djece koju školica može primiti. Zbog pojačanog interesa iz Zagreba je u Šibenik stigla pojačana ekipa stručnjaka - uz Željku Butorac, prof. logoped Zagreba,  iz Zagreba i Karla Butorac,prof. kineziolog Zagreb tu je i Dunja Mukavec, prof.logoped, stručnjakinja za prevladavanje problema mucanja kod djece.

 

Tečajeve koji obuhvaćaju motoričku stimulaciju kao i treninge učinkovitog učenja i pamćenja pohađa dvadesetak djece, uglavnom polaznika nižih razreda osnovne škole jer je to uzrast kod kojeg se postižu najbolji rezultati, kazala je Majda Ivanda, predsjednica udruge "Izvor ljubavi". Školica traje 15 dana.

 

Posebnost rada u šibenskoj Ljetnoj  logopedskoj školici je upravo to povezivanje motoričke stimulacije s prevladavanjem teškoća u učenju i pamćenju št je do sada dalo odlične rezultate što su nam potvrdili i roditelji djece koja su tu školicu u Šibeniku pohađala i prije dvije godine.

 

Kroz Udrugu "Izvor ljubavi" do sada je prošlo 100 djece iz Šibensko - kninske županije s teškoćama u govoru, pisanju i učenju, a  četrdesetero djece

je tu već godinama. Tu broju, kaže Majda Ivanda, treba pomnožiti bare s brojkom tri da bi se dobio realan  broj djece u Županiji kojima je potrebna

pomoć da bi lakše savladavali školsko gradivo. 

Iz kategorije: Vijesti