Datum objave: 15. Svibanj 2014

Festival putnika već uvodni dan dupkom napunio Azimut

Nina Medić
Nina Medić

Treći po redu 'Croatian travel festival' počeo je večeras predavanjem o Indijskoj avanturi Mate i Matee Skračić u klubu Azimutu koji je već prvog dana festivala bio krcat posjetiteljima željnih dobrih putničkih priča.

„Super je vidjeti da ste se odazvali u tako velikom broju pa mi je zadovoljstvo  otvoriti još jedan Festival putnika u Šibeniku. Ovakav interes posjetitelja je ono što nas tjera naprijed. Uživajte u festivalu“, kratko se na početku posjetiteljima obratio Nikola Baraka, predsjednik Hrvatskog kluba putnika koji organiziraju festival.

Potom je riječ predao novopečenim putnicima, bračnom paru Skračić kojima je pustolovina u Indiju bila sasvim novo i neobično iskustvo. „Kada smo birali lokaciju gdje otputovati htjeli smo da to bude nešto potpuno egzotično, neobično i sasvim drukčije od naše kulture. Odluka je pala i otišli smo u Indiju o kojoj nismo znali apsolutno ništa. Isprva smo doživjeli kulturni šok jer se nismo znali othrvati tamošnjim uličnim ponuđačima svega i svačega, koji su nas stalno vukli za rukav. Ipak, ispalo je to jedno super putovanje na kojem smo upoznali hrpu dobrih ljudi. Indiju preporučamo svakome tko se zasitio zapadnjačkog načina života“, ispričao je ovaj simpatičan par, koji priznaje kako se ne smatraju putnicima od formata već više putnicima rekreativcima.

Nakon njih članovi Hrvatskog kluba putnika, Nikola Baraka, Matko Jakelić, Luka Petričević, Marko Plenča, Krešimir Ivić i Ante Maras  pričali su o svojoj ekspediciji Šibenik –Dakar. Ekipa je na pustolovinu krenula sa šibenske poljane te autom prešla 13 tisuća kilometara dug put do glavnog grada Senegala.

Zbog vremenskih neprilika cijeli program festivala planiran za petak 16. svibnja prebačen je u klub Azimut.

Festival kreće petak u 9.00 sati ujutro kreativnom dječja radionicom vrtića „Žižula“ – „Čuda svijeta na putu oko svijeta“  koja će se održati u vrtiću Žižula u Ražinama.

Potom u 17:00 sati u klubu Azimut slijedi predavanje Gorana Jovića & Vedrana Vidaka  - „Duh rijeke Omo“ -  predavanje o preskakanju bikova i prepreka pri skupljanju miraza za neobično afričko vjenčanje. Nakon njih u 18.00 sati priču o jedrenju, povratku, ostanku i 15 godina razdvojenosti  “Poslije putovanja: kad stvoriš veze s drugim krajem svijeta”, ispričat će Rozeta Bogeljić.  Goran Subašić (Veliki Gogo) će u 19.00 sati održati putopisno -glazbeno predavanje uz doživljaje i anegdote te glazbu uživo iz svih kuteva svijeta- “Bijelim mišem po svijetu” .

Potom u 20:00 sati, također nu Azimutu Siniša Glogoški  priča o prošlogodišnjoj ekspediciji kajakom po Jadranu i budućem putovanju oko svijeta s jedrilicom „Kajakom po Jadranu – Jedrima oko svijeta“ Gost će biti instruktor koji će održati kratko predavanje o jedrenju i školi jedrenja.  

Zabava se nastavlja navečer od 21:30 sati u Azimutu glazbenim programom festivala – TAKE ME OUT!  

Fesitval traje do nedjelje 18. svibnja, a kompletan program možete pogledati ovdje.

Iz kategorije: Vijesti