Datum objave: 12. Travanj 2014

Izbor ravnatelja Ekonomske škole: U "igri" Andrej Milošević i Diana Vodanović

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijeće roditelja Ekonomske škole  u Šibeniku dalo je prednost Diani Vodanović  među  pet prijavljenih kandidata  za  ravnatelja te škole,  što je  izazvalo nezadovoljstvo nastavanika budući da je  Nastvničko i zaposleničko vijeće nedvano, velikom većinom glasova bilo za svog kolegu, profesora tjelesnog odgoja Andreja  Miloševića. Neslužbeno doznajemo da  Dianu Vodnanović  podržava i HDZ. Riječ je o diplomiranoj ekonomskiti koja je radila u Ekonomskoj školi,  aposlije toga  je otišla u gospodarstvo i bila članica uprava poduzeća Lavčević.

 

O najprihvatljivijem kandidati još se mora izjasniti Školski odbor u kojm su predstavnici Županije kao osnivača škole, roditelja i zaposlenik. profesor tjelesnog odgoja u Ekonomskoj školi Šibenik,a konačnu suglasnost daje ministar  znanosti i obrazovanja Željko Jovanović. No s obzirom  na različiti odabir kandidata od strane roditelja i profesora te škole taj izbor već sada postaje zanimljiv. Uz to dvoje kandidata  za ravnatelja su se natjecali pravnica u toj školi školi Mirjana  Gojanović,  pedagoginja Anamarija  Širinić te nekadašnja ravnateljica te škole Lovorka Bujas. 

 

MinistarŽeljko Jovanović smijenio je ravnateljicu Ekonomske škole u Šibeniku Ljubicu Kardum početkom ove godine, a razlozi nikada  nisu  službeno priopćeni.

 

Slučaj ravnateljice Kardum, koja Ekonomsku školu vodi od 2000. godine, pozornost šibenske javnosti privukao je prije godinu dana kada je prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti prilikom upisa učenika. Zbog toga je od školskog odbora zatraženo da ravnateljicu razriješi dužnosti, no nakon što to nije napravio niti se o tomu očitovao, školski odbor je raspušten i imenovan novi, kako je tada pisala Slobodna Dalmacija.

 

Ljubica Kardum sukobila s i s  profesoricom informatike u Ekonomskoj školi kojoj je htjela dati otkaz. Profesorica informatike je cijeli slučaj prijavila prosvjetnoj inspekciji koja je pronašla nepravilnosti u radu ravnateljice, kao one kod upisa djece u tu školu. Nakon toga, tadašnjem Školskom odboru Ekonomske škole podnesen je prijedlog o razrješenju dužnosti ravnateljice Kardum, međutim nitko nije reagirao, Školski odbor se promijenio, a godinu dana se po tom pitanju nije poduzimalo ništa, do sada kada je ministar Jovanović iz javnosti nepoznatih razloga dotičnu ravnateljicu odlučio razriješiti njezine dužnosti ravnateljice.

 

Iz kategorije: Vijesti