Datum objave: 23. Listopad 2013

Smrt lijepe glumice Dolores Lambaša potresla i njezin Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Vijest o tragičnoj smrti hrvatske televizijske, filmske i kazališna glumica Dolores Lambaša šokirala je njezine kolege, prijatelje, ali i cijeli Šibenik jer Dolores ipak rođena Šibenčanka. Preminula je danas u slavonskobrodskoj bolnici od posljedica teške automobilske nesreće koja se dogodila rano jutros.
Na vijest o njezinoj tragičnoj smrti Lambašin kolega i prijatelj Goran Grgić uz izraze tuge ima samo reći riječi hvale.

"Šokiran sam, ne znam što bih rekao", kazao je u telefonskom razgovoru za Hinu Grgić, koji je i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).

O Lambašinoj je smrti saznao s portala, budući se trenutno nalazi u inozemstvu. "Želio bih o njoj govoriti u prvome redu kao prijatelj i kolega, jer to smo bili - prijatelji", kazao je Grgić. "Bila je iznenađujuća pojava u hrvatskom glumištu, mlada djevojka na početku života i karijere, izuzetno pozitivna osoba. Svi mi smo joj bili bliski i poznavali je znamo da je bila duša od čovjeka, prijateljica i dobra glumica koja je iznad svega voljela život", kazao je kako prenosi Večernji list.
– Draga Dolores, strašne vijesti... Šaljem pozitivne misli, lavica si ti! Da što skorije ovo pročitaš... – napisala je Nataša Janjić-Lokas ne njezinu zidu.

I glumac Robert Bošković uputio je slične riječi, prenosimo iz Večernjeg lista.

– Draga Dolores Lambaša, drži mi se!! Molim te da proradi tvoj dalmatinski dišpet u tebi i da nađeš snage i da ozdraviš!! Molim za tebe!! – napisao je Bošković.

Simona Ištvanović, bivša Gotovac, također joj je uputila riječi utjehe.

– Draga Dolores, neka te Gospodin čuva i blagoslovi, neka Gospodin pogled svoj svrati na te .... U mojim si molitvama – napisala je Simona.

Nažalost, nakon nekoliko sati nade i molitve pretvorile se su u izraze sućuti nakon što je oko 14 sati glumica u 32. godini podlegla teškim ozljedama.
U trenutku kad je objavljeno da je glumica izgubila bitku s ozljedama među njima je zavlada nevjerica, a mnogi su svoju tugu odlučili izraziti porukama, pjesmama i fotografijama.

Poruku je ostavila i njezina kolegica Jasna Odorčić koja je napisala: "Nebo je bogatije za jednu zvijezdu!". Voditeljica Hana Hadžiavdagić-Tabaković poručila je: "Draga moja Dolores, iako se nismo družile i bile bliske uvijek smo imale taj veliki osmijeh kada se sretnemo. Ostat ćeš u sjećanju kao vedra, raspoložena i predivna žena. Počivaj u miru ljepotice", a svoju je poruku ostavila i Simona Ištvančić (bivša Gotovac): "Pokoj vječni daruj joj Gospodine i Svjetlost vječna svjetlila ti lijepa Dolores uvijek ćeš ostati u našim srcima...".

Redateljica Anica Tomić napisala je samo: "R.I.P...", dok joj je prijateljica Martina Mijić dirljivo poručila: "Draga moja Ava Gardner opet si nas uspjela trgnuti i šokirati. Vjerovala sam do zadnjeg trena da si jača od svega kao i milijun puta do sad, ali valjda si se umorila. Nedostajat će mi naši razgovori u zoru dok svi spavaju, a nas dvije lude čekamo prve ptičice da propjevaju. Žao mi je više od ičega što nismo odradile onaj planirani ženski izlazak i naljutile našeg Juru. Hvala ti na svemu, na svakom savjetu, toploj riječi. Žao mi je što nisi vidjela koliko ljudi te voli, puno više od onih dušebrižnika koji su ti zagorčavali život. Odmori se sad anđele. Zauvijek ćeš mi biti u srcu, jer bila si posebna, uistinu posebna što sam ti i milijun puta rekla. Volim te Ava moja. Počivaj u miru...".

Dolores Lambaša rođena je 1981. u Šibeniku, gdje je završila Jezičnu gimnaziju Antuna Vrančića i srednju Glazbenu školu Ivana Lukačića, u kojoj je pohađala sate glasovira, gitare, solo pjevanja, povijesti glazbe i dirigiranja. U Zagrebu je završila jednu godinu Studija kroatologije i povijesti na Hrvatskim studijima te je apsolvirala glumu na Akademiji dramskih umjetnosti. Lambaša je najzapaženija po ulogama u nizu televizijskih sapunica, poput "Odmori se, zaslužio si", "Dobre namjere", "Zauvijek susjedi" i "Zakon ljubavi", a posljednji angažman bila joj je uloga Tamare Marin u serijalu "Ruža vjetrova". Ostvarila je i nekoliko filmskih uloga, najzapaženija od kojih je uloga Dee u filmu Nikše Sviličića "Vjerujem u anđele" (2009.), kojom se ujedno i najviše ponosila. Film je nagrađen sa sedam nagrada publike diljem svijeta. U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu imala je svoju jedinu kazališnu ulogu, u predstavi "Dom Bernarde Albe" (2006.) redatelja Božidara Violića, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele. Osim glume, Dolores je svirala klavir, pjevala, a skrivene strasti bilo joj je pisanje poezije i proze.

Iz kategorije: Vijesti