Datum objave: 04. Ožujak 2013

Veselica na otvaranju prostorija udruge Sveti Antun koja skrbi odjeci s malignim oboljenjima

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Sveti Antun koja okuplja djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove roditelje danas je na svečan način otvorila svoje prostorije u „plavom neboderu“ u Šibeniku koje im je dodijelio Grad Šibenika, a urediti su im ih pomogli brojni sponzori  od šibenskih tvrtki, gradskih i javnih poduzeća do pojedinaca. Svečanosti su se odazvali prvi ljudi Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika te većina onih koji su na bilo koji način pomogli toj udruzi, a na kraju su članovi te udruge,  uz zvuke banda „Amigos“, i zaplesali.

Svi koji su na bilo koji način pomogli to udruzi dobili su zahvalinice. Za medije je glavna zvijezda bila Antonija Mišura, košarkašica Jolly JBS –a, jedna od najljepših sportašica na svijetu, ali ona svojim skromnim ponašanje, igrajući se s mališanima, nije to ničim odavala. Posebnu pozornost onima zbog kojih je taj prostor otvoren, oboljeoj djeci u posebnom kutku posvetili su uglavnom ona  i šibensko – kninski župan Goran Pauk.

Udruga sveti Antun trenutno skrbi o četvero djece oboljele od malignog tumora mozga. Međutim, Ana Čivljak pozvala je sve udruge koje se brinu o djeci s teškoćama u razvoju i posebnim potrebama da koriste njihov prostor.
U njegovo uređenje i opremanje uložili su oko 40 000 kuna, sve zahvaljujući sponzorima, a prioritetni zadatak im je osigurati stručnjake koji mogu pomoći rehabilitaciji oboljele djece.

Iz kategorije: Vijesti