Datum objave: 17. Veljača 2013

Gužva na Otvorenim vratima farme životinja "Happy horse"

Diana Ferić
Diana Ferić

Brojni Šibenčani, posebno roditelji s djecom, uživali su danas na otvorenim vratima na farmi "Happy horse" u Dubravi družeći se s konjima, magarcima, kozama, zečevima i ostalim životinjama, a proslavljen je i 6. rođendan konja Enisa koji živi na toj farmi. Cilj vlasnika je bio upoznati građane sa svojom ponudom i pokazati im što se ta farma sadrži te najaviti skorašnji početak terapijskog jahanja za što stječu stručno osposobljenost.

Najatraktivniji su bili jahanje na ponijima i drugim konjima te vožnja zaprekama koje su vukla dva ponija. Za djecu je organizirana i igraonica s različitim igrama, pa i starim, seoskim.

Tu je farmu prije nekoliko godina osnovala obitelj Živković vlastitim ulaganjem Danas djeluju kao neprofitna udruga Konjički klub 'Kolan', a sav novac koji se prikupi od jahanja, proslava rođendana i ostalih događanja utroši se za nabavu hrane i nove opreme za životinje, a pozivaju i donatore da im pomognu u obogaćivanju sadržaja te farme.

"Želimo napredovati, i našim građanima ponuditi priliku za zabavu na čistom zraku, niti pet minuta vožnje od Šibenika, a istodobno i pridonijeti da djeci u mlade mlade malo udaljimo od računala i pokažemo im da se mogu i na druge načine dobro zabaviti", ističe vlasnica Suzana Živković. koja je na djelu djedovine na 6 500 četvornih metara uredila tu farmu životinja na kojoj se nalaze dva dječja igrališta, nekoliko štala, jahalište, ali i prostor za odmor koja je odrasla uz jednu takvu farmu u Njemačkoj.

Iz kategorije: Vijesti