Datum objave: 12. Veljača 2013

Maškare kreću u 15 sati s Baldekina bez obzira na kišu

Diana Ferić
Diana Ferić

 Bez obzira na kišu  maškare će se u Šibeniku danas održati, kako doznajemo  od organizatora.Karnevalska povorka krenut će u 15 sati s Baldekina, a okupljanje sudionika je u 14.30 ispred sportske dvorane.  Povorka će ulicama Stjepana Radića i Vladimira Nazora kretati prema obali i Trgu Pavla Šubića I gdje će biti održano suđenje Krnji, koji će nakon toga biti spaljen i bačen u more.  Predviđeno je da i povorci sudjeluju svi šibenski vrtići kao i svake godine, a li pitanje je hoće li to, ako bude padala kiša, biti moguće. Male maškare njih stotine već su u vrtićima spremne, a ako ne budu mogli zbog kiše na ulicu zabavit će su u svojim  vrtićima. 

Ove godine će u karnevalskoj povorci bit će i konji iz udruge " Happy horse" kao i Plesna udruga iz Drniša s maskom Sulejmana i harema. Najboljim maškarama bit će na kraju programa uručene prigodne nagrade.


Nastava u osnovnim i srednjim školama danas je zbog karnevala skraćena. Organizatori karnevala su Grad Šibenik, Društvo Naša djeca,TZ grada Šibenika i HNK u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti