Datum objave: 23. Siječanj 2013

Toni Stipanović - pobjednik 7.rogozničkog kupa radio upravljanih jedrilica

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski olimpijac Tonči Stipanović, član splitskog JK Mornar apsolutno je dominirao na 7. rogozničkim kupom, regatom radio upravljanih jedrilica koja je održana proteklog vikenda u Rogoznici u organizaciji JK Val. Među 25 jedriličara osvojio je čak 14 prvih mjesta u ukupno 19 jedrenja. Odmah iza njega plasirali su se Trogirani Marko Matić i Mario Škrlj, a najbolja juniorka bila je Kristina Jakelić, također članica JK Mornara, kako doznajemo od Hrvoja Duvančića iz JK  Val.

Natjecanju su se odazvali gotovo svi prijavljeni jedriličari iz Švicarske, Italije,Češke, Austrije, Mađarske Rumunjske i Hrvatske koji su unatoč snježnom nevremenu u Europi na vrijeme stigli u Rogoznicu, a izostali su jedino modelari iz Rijeke i Opatije.

Regata je otvorena atraktivnim revijalnim jedrenjem oko rogozničkog poluotoka. Budući da je uređena šetnica cijelim poluotokom projedrilo se svih 3.5 nautičkih milja i to, zbog vrlo povoljnih vremenskih prilika za manje od sat vremena. prejedrilo svih 3.5 nautičkih milja.

Regatno polje za kvalifikacije bilo je postavljeno na predjelu Miline, ispred ulaza u marinu Frapa, ali su imali problema zbog izmjene juga i bure. No jaku jugo u poslije podnevnim satima u subotu natjecanje je jedriličarima i gledateljima na rogozničkoj rivi učinilo još uzbudljivijim. Problema s jakim vjetrom bilo je i zadnjeg dana natjecanja, u nedjelju kada su se pokazale mane nekih modela brodova pa su morali odustati od natjecanja, a neki su spretno i uspješno odjedrili do kraja. Nagrade su i ove godine bile unikatni rad rogozničkog umjetnika Ivice Perića, a održavanje regate i ove godine je financijski pomogla Općina Rogoznica

Iz kategorije: Vijesti