Sidebar Menu

Datum objave: 07. Prosinac 2012

NO PASARAN: SDP -ovci ne mogu u županijski Savjet mladih

Diana Ferić
Diana Ferić

Savjet mladih u Županiji, tijelo koje bi trebalo raditi na unaprijeđenju kvalitete života mladih u Županiji ne bi ni u kome slučaju trebao biti stranački obojan, ali  odluka Županijske skupštine Šibensko - kninske županije, u kojoj većinu ima HDZ i njegovi partneri svjedoči suprotno. Među devetero  članova Savjeta mladih Šibensko-kninske županije, koje su odabrali na jutrošnjoj sjednici, nema niti jednog člana SDP-a. Tajnim glasovanjem izabrana su tri člana HDZ-a koje je predložio šibenski Gradski odbor mladeži HDZ -a odnosno GO HDZ -a Drniš i to Frane Banić, Danijel Pilipac i  Marko Šiklić, a ostali članovi su Dora Bumber  na prijedlog Udruge mladih Zaton, Kristijan Kulušić i Ante Cigić  u ime malonogometnog klub -a  Crnica, Katarina Požar  koju je predložio Studentski zbor kninskog Veleučilišta Kristina Vlaić  iz klape ‘Krka’ Skradin.

Kandidati Luka Nikpalja, Mato Lambaša i Igor Meića nisu prošli,  a svu trojicu predložio je Forum mladih SDP -a Šibensko - kninske županije. Najgore od svega je da je uz imena za koja su se vijećnici Županijske skupštine trebali odlučiti stajala samo godina njihova rođenja, a niti riječi  o njihovim kvalifikacijama kao ni o tomu zašto se predlažu u Savjet  mladih pa je jasno da su kriteriji jisključivo politički odnosno da su vijećnici već bili instruirani kako glasati. Takav pristup općenito je tragičan, a budući da je riječ o tijelu koje okuplja mlade i trebao bi se baviti problemima mladih i njihovim riješenjima  "tragičan je na n-tu  potenciju" i perpetuira malignu praksu koja je, inače, teški uteg hrvatskog društva, a najkraće glasi " nije bitno kakav si ni kakve imaš kvalifikacije nego čiji si". 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam