Datum objave: 31. Listopad 2012

Čelnici Knina nezainteresirani za investitora u proizvodnju LED rasvjete!?

Diana Ferić
Diana Ferić

Sinoćnje predstavljanje projekta  tvrtke  EL-INTER, koja u suradnji s tvrtkom Fleck planira u Kninu otvoriti tvornicu za proizvodnju LED rasvjete za tržište  jugoistočne Europe postalo je medijskim slučajem jer se na tom događaju nije pojavio nitko od predstavnika gradske vlasti, a onda  je, kako javlja HUKnet.hr, tu prezentaciju demonstrativno napustila čelnica kninske Ekološke udruge Krka Inga Kukolj. 

U Knin ih je dovela braniteljska udruga „Tvrđava Knin“. Nedolazak predstavnika  izvršne vlasti Mladen Milošević, predsjednik te za Radio Šibenik je objasnio riječima:"Kao da nisu zainteresirani za one koji dolaze u Knin da otvore radna mjesta. To što se događa u Kninu predmet je za neke institucije hrvatske države. Ova tvrtka ne traži ništa zauzvrat osim što želi u Kninu otvoriti svoju tvornicu u kojoj bi proizvodila za europsko tržište".

Predstavnici te tvrtke predstavili su primjenu LED tehnologije u javnoj rasvjeti, kao projekt uštede električne energije instaliranjem nove ulične LED rasvjete. Nakon toga su njihovi partneri, LOGOTOK iz Zagreba, predstavili projekt potpunog zbrinjavanja otpada izgradnjom postrojenja za termičku obradu otpada. Taj projekt bit će ponuđen Gradu Kninu.

Čelnica kninske Ekološke udruge Krka Inga Kukolj, prenosimo s HUKnet.hr, upitala je prezentatora postoje li gradovi u Hrvatskoj gdje je projekt postrojenja za termičku obradu otpada uspješno realiziran na što je prezentator odgovorio da je to poslovna tajna. Na istup Inge Kukolj reagirali su iz braniteljske udruge Tvrđava predbacujući kninskim ekolozima kočenje razvoja grada, na što je čelnica kninskih ekologa demonstrativno napustila prezentaciju.
-- 

Iz kategorije: Vijesti