Datum objave: 31. Listopad 2012

Sudjelovanjem na buvljaku podržite revitalizaciju Starog pazara

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jednu akciju oživljavanja stare gradske jezgre i Starog pazara, kao nekadašnjeg "trbuha", ali i dijela težačke tradicije Šibenika,  organizira trgovačko društvo Fortica. d. o. o. nakon pozitivnih reakcija na štand verdure koji se, upravo na njihov poticaj,  nedavno pojavio  na toj lokaciji. Buvljak pod nazivom " Oživimo stari Šibenik" bit će prvi put organiziran u subotu 3. listopada na Starom pazaru s namjerom da postane  redovito događanje. Organizatori pozivaju sve Šibenčane, pogotovu one kojima je stalo do tradicije i vraćanja života u staru gradsku jezgru, da se priključe i da  donesu nešto na prodaju, ne  prodaje radi već kako bi podržali njihovo nastojanje. "Ovo je promotivna akcija kojom želimo motivirati Šibenčane da nam se priključe i daju svoj doprinos revitalizaciji središta grada. Želja nam je da taj naš buvljak postane razlogom okupljanja i druženja ljudi na Starom pazaru", rekla nam je Sanja Gulin iz "Fortice". 

Prodavači ne moraju imati registriranu djelatnost, a organizator im  daje besplatno prodajni prostor.

Forticu je kao društvo za upravljanje kulturnim dobrima  inicirao i osnovao šibenski odvjetnik Ivan Rude u sklopu projekta oživljavanja  Starog pazara i Male lože.
Na  Starom pazaru biti će uskoro uređena i toverna po uzoru na izvorne šibenske te  još neki sadržaji za koje je dobio suglasnost i gradski prostor. Rude se poziva i na potporu stotinjak  samostalnih investitora  te intelektualaca kao ortaka u tom projektu revitalizacije  stare jezgre Šibenika. 

 

Iz kategorije: Vijesti