Datum objave: 10. Listopad 2012

"Ivo Lola Ribar" pozvao preko fejsa na jednodnevni bojkot Konzuma

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 2000 građana povezanih društvenom mrežom Facebook najavilo je do sinoć svoje sudjelovanje u bojkotu proizvoda trgovačkog lanca Konzum, piše tportal. Simboličko jednodnevno odbijanje da se po osnovne potrepštine ide u dućan vjerojatno najmoćnijeg hrvatskog kapitalista Ivice Todorića tempiran je za 7. studenoga 2012. godine

 

Akciju pod nazivom 'Dan bojkotiranja svih Konzuma u RH!' pokrenuo je anonimni korisnik, navodno iz Zagreba, skriven iza lika i imena partizanskog heroja Ive Lole Ribara.

Ivicu Todorića, vlasnika lanca Konzum i koncerna Agrokor te, prema lokalnom izdanju Forbesa, jedinog kunskog milijardera u Hrvatskoj, organizator prosvjeda u obrazloženju naziva 'najvećim neplatišom u državi' i tajkunom koji je 'uništio mnoge male privatnike, obrtnike i seljake'.

 

U tekstu poziva na bojkot Todorića se naziva i 'financijerom 99 posto medija u Hrvatskoj te svih političkih stranaka', koji 'također financira i predsjedničke kampanje svih potencijalnih predsjednika'.

Do objavljivanja ovog teksta poziv na priključivanje protestu dobilo je 20-ak tisuća ljudi. Prihvatilo ga je njih preko 2000, dok je više od 500 osoba izričito odbilo u njemu sudjelovati.

Iz kategorije: Vijesti