Datum objave: 23. Srpanj 2012

Primošten drugi u osmini Jadranskih susreta Regije 3

Diana Ferić
Diana Ferić

Prošlogodišnji pobjednik Jadranskih igara, Općina Primošte, sinoć je bila domaćin ovogodišnjeg natjecanja u posljednjem  ciklusa  osmina za Regiju 3.
Ekipa C.B. Popaj iz Primoštena, prošlogodišnji pobjednici Jadranskih igara, vozeći se u lani osvojenoj glavnoj nagradi, vatrogasnom vozilu podsjetili su na dane  slavlja i veselja te su na teren ušli u velikom stilu, ali su ipak osvojili drugo mjesto. Prva je bila ekipa Surgaduri iz Vranjica.
-Ovo je vozilo ponos i dika cijelog Primoštena! Prošlo smo ljeto svi živjeli za Jadranske igre i ta nas je zajednička energija dovela do pobjede. Ove smo godine odlučili ponoviti povijest! Neće biti lako; konkurencija je žestoka, ali mi znamo koliko vrijedimo, drugo nam ne treba, rekao je ponosni kapetan C.B.Popaja, Emil Perkov.
Premda su nad  sinoćPrimoštenom kišne kapi neumorno padale natjecatelji se nisu dali smesti, već su kroz pet igara iskazali svoj maksimum. Leteći vaterpolo, mošarka, utrka magaraca, skakanje u vrećama i  potezanje konopa tradicionalne igre koje su pobudile zanimanje mnogih posjetitelja, kako lokalnih mještana, tako i turista.
-Ne mogu ni pravilno izgovoriti naziv vaših igara, ali dogodine ću sigurno naučiti. U Primoštenu ljetujem već nekoliko godina, a ovo je prvi puta da sam gledao Jadranske igre. Oduševljen sam, energija je fantastična, a ekipe još bolje, rekao nam je Mitja Knauss, nizozemski turist i odnedavni obožavatelj Jadranskih igara.
Osim ekipe iz Primoštena, regionalno četvrtfinale u Stobreču izborile su još dvije ekipe: prvoplasirani Surgaduri iz Vranjica pored Solina te drugoplasirani Miljenko i Dobrila, mlada ekipa iz Kaštel Lukšića, inače pobjednici kvalifikacijskog susreta u Slatinama na Čiovu.
Sinoćnjim igrama u Primoštenu zatvoren je ciklus osmina za Regiju 3 te se već dva dana poslije Jadranske igre sele na jug Hrvatske. JADRANSKE IGRE, PRIMOŠTEN, OSMINA REGIJE 3, KONAČNI POREDAK:
SURGADURI, VRANJIC, 30 BODOVA
R.STARO SELO POPAJ, PRIMOŠTEN, 19 BODOVA
MILJENKO I DOBRILA, KAŠTEL LUKŠIĆ, 15 BODOVA
I.P.RACING TEAM, VRSINE, 2 BODA

Iz kategorije: Vijesti