Datum objave: 04. Srpanj 2012

„Zlatne ruke“ i povelja za životno djelo Nevenu Baici

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski obrtnik Neven Baica, kojeg je nominiralo Udruženje obrtnika Šibenik,dobitnik je priznanja Hrvatske obrtničke komore „Zlatne“ ruke s poveljom za životno djelo za dugogodišnji uspješan rad u obrtu, očuvanju tradicije obiteljskog obrta, izniman doprinos strukovnoj izobrazbi te razvoj i unaprjeđenje obrtničkog komorskog sustava.On je jedini  obrtnik iz Dalmacije kojem je ove godine dodjeljeno ovo visoko i vrijedno priznanje.

 

Vodoinstalaterska radionica Baica otvorena je 1966. godine, a osnovao ju je Nediljko Baica, Nevenov otac. Neven Baica u očevoj radnji počeo raditi 1970. godine po završetku Metalurško-metalskog školskog centra u Šibeniku, gdje je stekao zvanje vodoinstalatera. Obiteljski obrt, koji i danas uspješno vodi, preuzeo je1979. godine. 1999. godine uspješno sudjelovao na seminaru sa multiplikatore u okviru projekta uvođenja majstorskih ispita u Republici Hrvatskoj za zanimanje vodoinstalater, te stekao certifikat za multiplikatora.
Član je komisije za polaganje majstorskih ispita od samog početka uvođenja projekta majstorskih ispita u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Gospodin Baica aktivan je član komorskog sustava. U Udruženju obrtnika Šibenik član je Skupštine, Upravnog odbora i Sekcije uslužnih djelatnosti. U Obrtničkoj komori Šibensko-kninske županije član je Skupštine i Upravnog odbora.
Osim Šibenčanina Nevena Baice statuu „Zlatne ruke“ dobili su Heinrich Traublinger, predsjednik obrtničke komore Munchena i Gornje Bavarske, Branko Greblički obrtnik iz Kumrovca, Ivan Ivšac obrtnik iz Molvica, Branko Jurlina obrtnik iz Slatine, Štefa Kos obrtnica iz Velike Gorice, Ludvik Lukman obrtnik iz Čakovca, Stanislav Matas iz Otoka i Katarina rade, obrtnica iz Karlovca.

 

Iz kategorije: Vijesti